MediaPortal & Wakeup for Recording | Page 3

Discussion in 'Newcomers Forum' started by Sohvaperuna, November 8, 2009.

  1. usualsuspect

    usualsuspect Portal Pro

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    631
    Likes Received:
    49
    Ratings:
    +50 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    maybe it's better to switch to gmps-forum. so goersch the developer of gmps can help you, too.
    in 2.4 the sleep should not be enabled automatically. (unless you tell gmps to let windows do the away->sleep.

    when your sleep mode is s3 (standby) the system should fall to sleep a few 10 seconds after you tell it to do so. it will first go to away mode, which is not 100% ideal, because in this ~20 seconds, you will bring it back to user mode just by moving your mouse or pressing any button.
    when your sleep mode is s4 (hibernate) it should be imediately, because power-/sleep- buttons are mapped automatically.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Sohvaperuna

    Sohvaperuna Portal Pro

    Joined:
    January 29, 2008
    Messages:
    124
    Likes Received:
    36
    Ratings:
    +36 / 0
    Ok, In case I do not get it working now. I will go there, english forum just looks rather dead there..

    Thanks!
     
  4. usualsuspect

    usualsuspect Portal Pro

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    631
    Likes Received:
    49
    Ratings:
    +50 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    feel free to animate it :)
     
  5. datfreak
    • Premium Supporter

    datfreak MP Donator

    Joined:
    March 19, 2006
    Messages:
    157
    Likes Received:
    9
    Ratings:
    +10 / 0
    old post but it is apt for my problem.

    The same as stated-- windows 7 32,but with the newest MP- will not wake up from sleep to record tv, after putting to sleep with the mce remote.

    Anyone got a better workaround for this?
     
  6. Eeyore

    Eeyore Portal Pro

    Joined:
    April 2, 2006
    Messages:
    260
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Newcastle, Australia
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    having the same issue here.

    Fresh install of win7 Pro x64 with MP1.1.0.0
    MP will sleep correctly, but will not wakeup from sleep.

    Server is a Dell Precision T1500.
     
  7. TakeOver79

    TakeOver79 Portal Member

    Joined:
    January 2, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Same problem here. MP does not resume from S3 no matter if it was manually or automatically put to S3 sleep mode. Fresh Windows 7 and MP 1.1.2.

    Definitely a MP problem because a dummy scheduled task wakes the system perfectly, executes the job, and put the computer to sleep (even repetitively).

    Powerscheduler was exactly setup as described in the wiki.
     
  8. Mickey2Eyes

    Mickey2Eyes Portal Pro

    Joined:
    December 18, 2007
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I have the same problem with MP1.1.2 and Windows7.
    Everything works fine except the resuming from hibernate to do a recording.
    I already tested the Powerscheduler++ Plugin from TV Server Plugins section but it didn't help

    Does anybody have a solution?
     
  9. Mickey2Eyes

    Mickey2Eyes Portal Pro

    Joined:
    December 18, 2007
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Maybe I have a solution.
    I reseted the energy options to standard, then I changed the options back to what I set before.
    One test recording worked, the pc woke up from hibernate.
    Maybe TakeOver79, Eeyore and datfreak can test this.

    Another idea could be, execute tvserver.exe and mediaporal.exe as administrator...
     
  10. TakeOver79

    TakeOver79 Portal Member

    Joined:
    January 2, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Thanks for your reply! Do you mean the windows settings? Or the plugin settings? Or both?
     
  11. Mickey2Eyes

    Mickey2Eyes Portal Pro

    Joined:
    December 18, 2007
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I mean the power options in windows.
    I did not touch the powerscheduler settings in MP or server.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!