MePo 1.9.0, DefaultWide EPG grid not drawn

Discussion in 'General Support' started by RonD, November 2, 2014.

  1. RonD
    • Team MediaPortal

    RonD Test Group

    Joined:
    December 20, 2011
    Messages:
    904
    Likes Received:
    119
    Occupation:
    semi-pro slacker
    Location:
    SillyValley CA
    Ratings:
    +275 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I've seen this problem from time to time, tonight it happens consistently. MePo 1.9.0 using DefaultWide, Win8.1, on some occasions when going to the TV Guide the background shows but the program grid is blank. If I use mouse or keyboard to select the channel column the EPG grid is shown, or if I just wait a minute or 2 the EPG grid is drawn.

    zipfile has MePo logs, png shows screen snip of missing EPG grid. The log file shows a 2nd error case, Went back to TV Home, entered TVGuide and error repeats.

    The following is the 1st error in the mediaportal.log file
    [2014-11-01 20:06:16,168] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - D3D: Showing mouse cursor
    [2014-11-01 20:06:16,168] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - D3D: Cursor ShowMouseCursor state 1
    [2014-11-01 20:06:16,168] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - D3D: OnPaint()
    [2014-11-01 20:06:23,653] [Log ] [MPMain ] [ERROR] - Exception: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at TvPlugin.TvGuideBase.SetProperties()
    at TvPlugin.TvGuideBase.SetFocus()
    at TvPlugin.TvGuideBase.UpdateCurrentProgram()
    at TvPlugin.TvGuideBase.OnAction(Action action)
    at MediaPortal.GUI.Library.GUIWindowManager.OnAction(Action action)
    at MediaPortalApp.OnAction(Action action) Message: Object reference not set to an instance of an object. Site : Void SetProperties() Source : TvPlugin Stack Trace: at TvPlugin.TvGuideBase.SetProperties()
    at TvPlugin.TvGuideBase.SetFocus()
    at TvPlugin.TvGuideBase.UpdateCurrentProgram()
    at TvPlugin.TvGuideBase.OnAction(Action action)
    at MediaPortal.GUI.Library.GUIWindowManager.OnAction(Action action)
    at MediaPortalApp.OnAction(Action action)


     

    Attached Files:

    • EPGblank1.zip
      File size:
      32.3 KB
      Uploaded:
      November 2, 2014
      Views:
      80
    • EPGblank.PNG
      EPGblank.PNG
      File size:
      1 MB
      Uploaded:
      November 2, 2014
      Views:
      103
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,526
    Likes Received:
    4,734
    Ratings:
    +8,200 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi Ron

    Could this have coincided with your EPG source updating the database?

    mm
     
  4. RonD
    • Team MediaPortal

    RonD Test Group

    Joined:
    December 20, 2011
    Messages:
    904
    Likes Received:
    119
    Occupation:
    semi-pro slacker
    Location:
    SillyValley CA
    Ratings:
    +275 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    tv server epg updates are at 3-4am, nowhere near the time I see this problem. The weird epg grid problem seems to depend on which EPG row has "focus". For the logs, the top epg row KTVU had focus, press keyboard "x" to switch between fullscreen video and EPG and the problem shows up. Switch epg focus to 3rd row KPIX, press "x" and no problems are seen. Switch back to KTVU, problem starts again.

    On this system I'm using flirc USB dongle and remote, flirc maps remote buttons to MePo keyboard shortcuts, in this case I was pressing remote "recall" mapped to keyboard "x". I've also seen this problem just using mouse to control MePo actions.

    I've seen this on 2 win8.1 systems, most days, seems to occur more in evenings but not 100% sure time of day really makes a difference. Fired up MePo this morning, tried multiple times to get problem to happen again, but can't trigger the problem. But once the problem is triggered, MePo stays in this state and can reproduce the problem just by enter/leave EPG. Very strange.
     
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,526
    Likes Received:
    4,734
    Ratings:
    +8,200 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Okay.

    My point in asking about the EPG source is that it seems to be a problem with accessing the EPG data, or the EPG data content itself. Standard client logs are of little or no use, because all they show is this:
    Show Spoiler

    [2014-11-01 20:06:23,653] [Log ] [MPMain ] [ERROR] - Exception: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at TvPlugin.TvGuideBase.SetProperties()
    at TvPlugin.TvGuideBase.SetFocus()
    at TvPlugin.TvGuideBase.UpdateCurrentProgram()
    at TvPlugin.TvGuideBase.OnAction(Action action)
    at MediaPortal.GUI.Library.GUIWindowManager.OnAction(Action action)
    at MediaPortalApp.OnAction(Action action) Message: Object reference not set to an instance of an object. Site : Void SetProperties() Source : TvPlugin Stack Trace: at TvPlugin.TvGuideBase.SetProperties()
    at TvPlugin.TvGuideBase.SetFocus()
    at TvPlugin.TvGuideBase.UpdateCurrentProgram()
    at TvPlugin.TvGuideBase.OnAction(Action action)
    at MediaPortal.GUI.Library.GUIWindowManager.OnAction(Action action)
    at MediaPortalApp.OnAction(Action action)
    [2014-11-01 20:06:23,669] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - Exception: Object reference not set to an instance of an object. TvPlugin at TvPlugin.TvGuideBase.SetProperties()
    at TvPlugin.TvGuideBase.SetFocus()
    at TvPlugin.TvGuideBase.UpdateCurrentProgram()
    at TvPlugin.TvGuideBase.OnAction(Action action)
    at MediaPortal.GUI.Library.GUIWindowManager.OnAction(Action action)
    at MediaPortalApp.OnAction(Action action)


    They don't tell me which program that is, what information is available... etc.

    Please try the attached DLL with extra debug info.
     

    Attached Files:

  6. RonD
    • Team MediaPortal

    RonD Test Group

    Joined:
    December 20, 2011
    Messages:
    904
    Likes Received:
    119
    Occupation:
    semi-pro slacker
    Location:
    SillyValley CA
    Ratings:
    +275 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Made a backup copy of tvplugin.dll from following folder, copied new debug version from zip, started MePo.
    C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\plugins\Windows

    So now the epg blank problem happens each time, screen shot is a little different (F11 this time). The last live tv I watched was KPIX 3rd EPG row, now the EPG shows 1st 2 rows, but the remaining are blank, I've also seen this behavior. If I wait a minute or 2, looks like EPG updates timeline and full EPG is displayed. Attached are logs. Repeated steps Home then back to EPG at 15:25, same problem. Assume "debug: << section 4 >>" is from added code

    [2014-11-02 15:20:27,407] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - DialogWindow: TvPlugin.TVGuide init
    [2014-11-02 15:20:27,548] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - debug: << section 4 >>
    [2014-11-02 15:20:27,642] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - TvGuideBase: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at TvPlugin.TvGuideBase.SetProperties()
    at TvPlugin.TvGuideBase.RenderChannel(Dictionary`2& mapPrograms, Int32 iChannel, GuideChannel tvGuideChannel, Int64 iStart, Int64 iEnd, Boolean selectCurrentShow)
    at TvPlugin.GuideBase.Update(Boolean selectCurrentShow)
    at TvPlugin.TvGuideBase.OnMessage(GUIMessage message)
    [2014-11-02 15:20:27,642] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - DialogWindow: TvPlugin.TVGuide init
     

    Attached Files:

    • EPGblank2.zip
      File size:
      36.9 KB
      Uploaded:
      November 2, 2014
      Views:
      85
    • EPGblank2.png
      EPGblank2.png
      File size:
      905.7 KB
      Uploaded:
      November 2, 2014
      Views:
      91
  7. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,526
    Likes Received:
    4,734
    Ratings:
    +8,200 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hmmm, well that was entirely unexpected.
    The "debug: ..." message is indeed from added code, but I wasn't expecting the exception to occur in that section.
    It looks like the issue is something to do with the recording status icon.
    I expect the attached build will stop the exceptions and ensure the guide is rendered, but I'm not sure if there is an underlying problem that needs further investigation.
    Please ensure you post the log files from this build. It will tell me about the program(s) that are triggering the problem.
     

    Attached Files:

  8. RonD
    • Team MediaPortal

    RonD Test Group

    Joined:
    December 20, 2011
    Messages:
    904
    Likes Received:
    119
    Occupation:
    semi-pro slacker
    Location:
    SillyValley CA
    Ratings:
    +275 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    problem repeats with new dll, logs attached. the "recording status: explains the weird time connection. I almost never record a program during morning/afternoon, mostly evening/night
     

    Attached Files:

    • EPGblank2.zip
      File size:
      29.4 KB
      Uploaded:
      November 3, 2014
      Views:
      88
  9. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,526
    Likes Received:
    4,734
    Ratings:
    +8,200 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Sorry - stupid code mistake. Equals instead of not equals.
    upload_2014-11-3_13-26-41.png

    Let's try this again... :)
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  10. RonD
    • Team MediaPortal

    RonD Test Group

    Joined:
    December 20, 2011
    Messages:
    904
    Likes Received:
    119
    Occupation:
    semi-pro slacker
    Location:
    SillyValley CA
    Ratings:
    +275 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    don't see EPG blank problem, logs show "debug: gotcha!" attached. Am I the only person using default-wide seeing problem?
     

    Attached Files:

    • EPGblank3.zip
      File size:
      31.2 KB
      Uploaded:
      November 3, 2014
      Views:
      70
    Last edited: November 3, 2014
  11. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,526
    Likes Received:
    4,734
    Ratings:
    +8,200 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!