[solved] Missing gentle.config file (1 Viewer)

Lee

New Member
October 3, 2018
3
0
68
United States of America United States of America
Fresh (first) install of Media Portal 2 on Windows 8 computer. After what appears to be a successful installation (from my admin level account) I receive an error when starting the MediaPortal 2 TV Configuation.

upload_2018-10-3_9-25-33.png


I've uninstalled and reinstalled with the same result. Some (old) results from searches say this might be related to folder rights, but I have no idea where to look or how to fix it.

Thanks for your help.

-Lee
 

BlueMax1916

Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • January 29, 2007
    699
    124
    Germany Germany
    Country flag
    Hi,

    do you have by chance a MP1 installation with its own TV server still running in the background?

    Cheers

    Blue Max
     

    Lee

    New Member
    October 3, 2018
    3
    0
    68
    United States of America United States of America
    Hi Blue Max,

    I don't think I've ever tried to install Media Portal on this or any other machine - but maybe... What service would I look for? A first glance shows nothing recognizable as Media Portal - like, in the Services list.

    -Lee
     

    BlueMax1916

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • January 29, 2007
    699
    124
    Germany Germany
    Country flag
    If you never had MP1 installed then this is not your problem. Just for backgroudn information: MP2 uses the same TV server engine as MP1 but it is compiled into the MP2 Server package and then it is running in parallel if there is a MP1 TV Server installation - which is not good.

    Then I am out of ideas - sorry.

    Cheers

    Blue Max
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,333
    Germany Germany
    Country flag
    @Lee, is there a gentle.config file in the path from your screenshot? It should be dated 04/12/2017 with 6 kB file size.
     

    Lee

    New Member
    October 3, 2018
    3
    0
    68
    United States of America United States of America
    Unfortunately, I tried a couple other things like uninstalling version 2 and installing version 1. Then uninstalling version 1 and reinstalling version 2. Now, the error is gone and the file that was reported as missing is present in the folder that was shown in my original error dialog.

    So, I can't say if the file was there all along or if installing version 1 somehow caused it to appear.

    For now, it's just my learning curve getting everything set up...

    If there's some diagnostic info I can provide to help track down the original issue I'm happy to help.

    -Lee
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,333
    Germany Germany
    Country flag
    So, I can't say if the file was there all along or if installing version 1 somehow caused it to appear.
    The fact that you installed MP1 in between has no impact on the mP2 installation. You would have probybly achieved the same result if you just repaired the MP2 setup by running the installer a second time.:)

    If there's some diagnostic info I can provide to help track down the original issue I'm happy to help.
    I don't think that we ever encountered this. Anyway, good to hear that it is now working for you. (y)
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    SpudR Missing Page Numbers Website/Forum/Wiki Feedback 11
    g0rsq UK Freesat not tunning BBC HD channels, and lots of other freesat channels missing. Newcomers Forum 4
    D [solved] TVServer Plugin must be missing something. General Development (no feature request here!) 1
    HTPCSourcer Missing series posters/banners MediaPortal 2 11
    thepahakurki Trakt error: Invalid or missing file Trakt 8
    T How to add missing buttons IR Server Suite (IRSS) 0
    T Missing sound in online streaming service (SVTPlay) General Support 3
    D Tuner Suddenly Missing Channels TV-Cards 0
    S Missing plugin for MP2 Plugin Development 1
    L [solved] MP2 doesnt play anything - player missing? General 1
    L Tv series install problem missing file My TVSeries 7
    CyberSimian TV Server import is missing some settings MediaPortal 1 0
    T Media Portal 2 EPG data missing General 16
    zunixnuz Missing #iswatched property to recorded TV Titan Skin Feedback 5
    Ralph Holmes Missing TV channels after transmitter change (Tacolneston) General 6
    P [Resolved] Missing column in database My TVSeries 7
    Charlie TV [solved] Channels disappeared after transmitter changes (Midhurst) General Support 4
    Stubbie MediaPortal DVB EPG - Partly missing EPG MediaPortal 1 Talk 0
    CyberSimian My network devices sometimes go missing OffTopic 6
    T Missing Some UK Channels (Quest & Quest Red) Television (MyTV frontend and TV-Server) 13
    M MediaPortal2 TV Config Error on Install (0x80004005) General 7
    framug [Approved] Fix Irtrans config bug Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 4
    T [solved] Green Button start MP not working....but box ticked in config. General Support 1
    D [solved] Changed username in Win10, now TV Server config crashes on fresh install Installation, configuration support 1
    A 1.24.0 MP config goes very small and unreadable if called from MP with F2 1.24 Pre Release 0
    Similar threads

























    Top Bottom