Missing Text in Menues in every skin

Discussion in 'General Support' started by Allphredt, May 24, 2013.

  1. Allphredt

    Allphredt Portal Member

    Joined:
    July 25, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +5 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi folks!



    After messing around with some skins (some incompatible to MP 1.3 :whistle:) some of the menu buttontexts are missing, see attached screenshots. SettingsSkin.jpg Settings3.jpg Settings2.jpg
    The function of the buttons is fully given, only the text is missing. They are missing in every skin i try, so it has nothing to do with Titan. Can anybody tell me how to get the text back?
    Thanks a lot in advance!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Hi Allphredt,

    Try deleting the cache from C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Cache, then reboot the PC and try again. If that doesn't help, logs might be useful.
     
    Last edited: May 25, 2013
  4. Allphredt

    Allphredt Portal Member

    Joined:
    July 25, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +5 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi HomeY, thanks for your answer.
    Deleting the cache doesn´t solve the problem. Please take a look at the attached logs.
     
  5. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Right, those logs help :)
    You're error.log is full of missing translations, which results in empty fields in GUI, although i'm not sure why this happens.
    This is also weird:
    Code (Text):
    1. 2013-05-25 15:20:30.839541 [Info.][MPMain(1)]: Main: Skin is DefaultWide using theme Skin default
    but your screenshots show Titan as skin?
    What you could try is copy the attached strings_de.xml to the C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Language folder, clear cache again and start MP.
     

    Attached Files:

    • strings_de.xml
      File size:
      119.2 KB
      Uploaded:
      May 25, 2013
      Views:
      229
  6. Allphredt

    Allphredt Portal Member

    Joined:
    July 25, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +5 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    HomeY, your "strings_de.xml" was the solution! (y)

    I guess, it was overwritten by one from an old skin. The old one has a size of 95 kb, the new one 120 kb.
    Should not have tried older, incompatible skins... :rolleyes:

    The reason why defaultwide is displayed is because in Debug-Mode the skin changes to defaultwide automatically.

    Many thanks for your help! Thread can be closed now.
     
    • Like Like x 2
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!