Mistake Tv not launch

Discussion in 'General Support' started by jackandbrin, December 8, 2016.

  1. jackandbrin

    jackandbrin New Member

    Joined:
    December 8, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    France France
    Hello,



    i have just explore MediaPortal for the first time. I had install it on a laptop (client an server install) to use on a 40' monitor.
    I've configure the server tv with the tv card (i've a hauppage double tuner usb key), the scan for the channel work and scan all channels an i have in france.
    But when i try yo test the channel it look not work (La référene d'objet n'est pas définie à une instance d'un objet).

    When i am in mediaportal configuration (not tv serveur configuration), the client is successful connected to the tv server)

    I don't really understand all the soft, so i ask you for help (and my english is not perfect, so sorry to my errors in writing and in understanding).
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,176
    Likes Received:
    1,145
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,458 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hello and welcome!

    Language is no problem, but you may find it intersting that there is also a French section.

    With respect to your Mediaportal installation, it appears that you installed MP 1.15, however, there is a file Client_gentle.config, which refers to the MP2 Server:

    Did you by chance install MP2 in parallel?

    There is no standard gentle.config, which I would expect to see for MP 1. The above client connection refers to a MP 2 installation. I am not sure if the gentle config files have the same name in both MP versions. If they do the the connection string needs to point to the correct database - and any MP2 TVServer service must be stopped (and deactivated or it will start again with Windows next time)!

    You can certainly repair this mix-up but it might be easier to just start from scratch by removing both MP1 and MP2 completely and reinstall MP1 again.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!