Moving Pictures - False Invalid File Path Issue (1 Viewer)

eclathtpc

Portal Member
December 8, 2015
45
6
Home Country
Australia Australia
Hello everyone!

This question was originally posted in the Media Portal Support section. After many months of procrastination (and fear of corrupting my MP Database) I finally got around to upgrading from Windows 7 to 10. After fixing some issues with Gigabtye software compatibility and Windows continually forgetting mapped (NAS) drive credentials I now have everything running smoothly. To my relief, MediaPortal and my database survived the migration and continues running as before; with one exception....

Moving pictures now displays every single movie file in red (False Invalid File Path) and notes that the file's are "currently not available" and that I should "reconnect the media (folder) labled 'video' to Y:\". The False Invalid is also restricting MovingPictures from recognizing and or importing any new files via the Import tab, yet does so automatically without a problem via launching MediaPortal.

The file path for the media and my entire database remain exactly the same as it was before the Windows update, they haven't changed. They're still the same Y:\ and Z:\ mapped drives, the credentials are solid, the sub-folders are identical; and the watch folders remain unaltered. Now here's the really strange part.... Even though MovingPictures config claims the paths to be invalid, Inside MediaPortal every single movie file plays flawlessly; so clearly the file paths cannot possibly be invalid. What am I missing here? Furthermore, my MP-TV Series extension media is hosted on the same Synology DS411 NAS drives via the same mapped drives and file path as my movies yet MP-TV imports media and functions without an issue.

Scratching my head over this one, stumped. This issue is clearly specific to MovingPictures! I've attached a bunch of screenshots showing the MovingPictures media which is constantly displayed in red and the error that's received whenver you try to do anything inside the extension that queries the false invalid file path. Along with the most recent Watchdog Log. I was advised to upgrade from MP 1.11 to 1.14 Final which I did, but it didn't change anything. The issue persists.

Please help!
 

Attachments

  • 272466_ntwrkng.jpg
    272466_ntwrkng.jpg
    372.4 KB
Last edited:

RoChess

Extension Developer
  • Premium Supporter
  • March 10, 2006
    4,430
    1,894
    Moving-Pictures stores volume labels and serial numbers as well on drives, so you can connect a drive as X: and reconnect another drive as X: as well and it will be able to keep the imports separated. The logic was meant for optical discs, as they are different discs for the same drive-letter, but the same method is applied to harddisks. It appears that in your conversion Windows 10 gave a different serial number or volume label to your NAS box, which is weird, because UNC paths are normally excluded from that and most NAS solutions will not give any info for a mapped drive.

    That sounds like the most logical choice though, because it also explains why the files still play fine, because MediaPortal deals with playback and does not make that same s/n + label check.

    Now as far as fixing goes, Moving-Pictures also uses hashes to recognize when a file is moved from one valid import path to another.

    So instead of manually fixing the database to correct the bad serial number or label issue, you could consider to first make a backup of the db3 file, and then inside config tag the existing Y: to be replaced (option in drop down menu), and then connect the drive to Z: or some. Once the movies are "moved" which you can see in the log files with a bunch of references, and the movies show up black again, you can remove Y: from import path, allow MovPic to clean up any old reference (verify log again), and then repeat the same process to get it back to Y:.

    Or if you are handy with SQLite then just edit the database manually.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Then you didn’t use Nereus Skin in MP2. tMM does a great job in combination with MP2 it’s the best, if you ask me.
    Then you didn’t use Nereus Skin in MP2. tMM does a great job in combination with MP2 it’s the best, if you ask me.
    I have been a relatively happy user of MP1 for quite a while. My setup is a dedicated HTPC connected to my TV, a TV capture device...
    Replies
    8
    Views
    1K
    Nice one @fischy667 - I hadn't noticed that option. Sounds like it'll do what I want - I'll give it a try later when people aren't watching stuff. EDIT: It worked :) Thanks again for the hint
    Nice one @fischy667 - I hadn't noticed that option. Sounds like it'll do what I want - I'll give it a try later when people aren't...
    I've moved all my big storage, including films, out of my media PC and onto a NAS. Is there an easy way to tell MovingPictures...
    Replies
    2
    Views
    2K
    • Sticky
    Good job, nice release as usual (y)
    Good job, nice release as usual (y)
    We are proud to present MediaPortal 2.4 MediaPortal 2.4 is a full-blown media center software that addresses most common user...
    Replies
    5
    Views
    2K
    Of course the movie import works correctly in MP2, if files are tagged with tMM. If you have issues please describe step by step what you did or attach log files, otherwise we can not find out the issue on your side.
    Of course the movie import works correctly in MP2, if files are tagged with tMM. If you have issues please describe step by step...
    I tried migrating from MP1 to MP2 for the second time today. I've found that the movie importer doesn't seem to pick up on a number...
    Replies
    6
    Views
    1K
    Glad it worked. Please edit thread title to show [solved] (should be icon or option somewhere for you), that way this thread will be clearly marked for others who might run into the same issue.
    Glad it worked. Please edit thread title to show [solved] (should be icon or option somewhere for you), that way this thread will...
    Hi It seems that moving pictures importer wont add files from a removable drive I have a MS Surface tablet, with a 128gb MicroSD...
    Replies
    8
    Views
    1K
    Top Bottom