[TV] MP 1.1.0 beta 1 / Windows 7 RC doesn't find all channels during scanning (1 Viewer)

frans1966

Portal Member
August 31, 2009
17
0
Netherlands Netherlands
TV-Server Version: 1.1.0 beta
MediaPortal Version: 1.1.0 beta
MediaPortal Skin: The default
Windows Version: Windows 7 RC
CPU Type: Intel Core 2 Duo E8200 2.66 GHz
HDD: S-ATA WDC WD5000AAKS 16 MB 500 GB
Memory: Corsair DDR2 2x 1 GB
Motherboard: Gigabyte socket LGA775 (GA-P35-DS3L REV 2.0)
Video Card: Sapphire Ultimate Radeon 4670 512 MB
Video Card Driver: v9.7
Sound Card: On-board Realtek ALC888
Sound Card AC3: No AC3
Sound Card Driver: 6.1.7100.0
1. TV Card: Digital-Everywhere FloppyDTV DVB-S2
1. TV Card Type: DBV-S2
1. TV Card Driver: 5.6 beta
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: MPV Decoder filter
MPEG2 Audio Codec: ffdshow
h.264 Video Codec: PowerDVD 8
Satelite/CableTV Provider: Astra 19.2°E, 23,5, 28,2 and Hotbird 13.0 i.c.m. CanaalDigitaal subscription
HTPC Case: -
Cooling: -
Power Supply: -
Remote: -
TV: Samsung SyncMaster 2253bw
TV - HTPC Connection: Sub-D


See also https://forum.team-mediaportal.com/...aal-wen-scanning-69771/index2.html#post503757
============================================================================

A lot of channels I should receive, are not found.
I do receive them in earlier MP versions, in WMC 7 and in DVBviewer.


Next are the activities I performed.


* After a fresh install of windows, drivers, windows update and mediaportal I configured my FloppyDTV via TV Server Configuration like this:
- Enabled CAM
- LNB Setup
- SAT#1, Level1AA, 19.2E Astra 1C/1E/1F/1G/1H/...
- SAT#1, Level1AB, 23.5E Astra 1E-3A
- SAT#1, Level1BA, 28.2E Astra 2A/2B/2D
- SAT#1, Level1BA, 13.0E Hotbird
- Enabled DVB-S2 tuning features

* Start scanning channels:
- Scanning
- Create groups for each satellite
- Update satellite list
- Scan for channels

For instance one of my favourite missing channels Nederland 1 on:
- Astra 19.2
- Frequency 12515000
- Polarisation H
- Symbol Rate 22000
The frequency is scanned but in the scan status window the line is red saying: no signal.

* Next to this, I notice some very strange SignalRatio values are used during scanning


I was not able to get the debug log up up and running.
When I went into debug mode, I got an error.
I think this maybe has to do with the fact that I didn't went through the TV Server and/or Mediaportal wizard first.

So after the initial scan, I performed another scan with the mediaportal logs collector activated.
Agai, I got an error while creating in step 3 the zip file.
I enclosed the screenprint.
I guess I am doing something wrong but I am not able to create the needed logfiles.

* When I, after the first scan, Update the satellite list and do a 2nd scan, some new channels are found.
When I do this again for a 3rd time, again some new channels are found.
Most of my preferred CanalDigitaal channels though were still missing.



Regards, Frans.
 

Attachments

Seeco

Portal Pro
October 15, 2007
241
7
Linköping
Sweden Sweden
I installed Windows 7 tonight and I had problems like yours with the channel scan. At first I didn't find any channels at all, but after running it again and again at a few different occasions finally I had the complete list again. I don't understand why the scan only find a couple of channels at a time, but I'm glad it worked out :)
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
vvulture Using Windows 10 MediaPortal 1 Talk 8
Golf4 Nach Windows-Updates läuft TV-Plugin nicht mehr Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
Dark Eyes Updated to Windows 10, now TVServer won't work Installation, configuration support 1
rsbrux Operating System Win 10 vs. 8.1 Operating System 2
M.Hulot Moving Pictures lässt sich nach Windows-Update nicht mehr öffnen Plugins & Erweiterungen 1
O Analog Angel USB TV Tuner on Windows 7 Ultimate Newcomers Forum 7
L Mediaportal 1.21 and Windows 10: user schedules de-activated when powerscheduler plugin is selected General Support 1
R Problem with MP1 and WifiRemote Skins and Plugins Installer (MPEI) 8
R Directx 9.0 June 2010 does not install on Windows 10 x64, ends up with weird failure / no debug file Installation, configuration support 0
W windows 7 and mediaportal 1.22 and 1.23 installer problem General Support 2
D [solved] Active Movie window General 2
TLD Windows 10 1903 feature update General Support 3
A Problem Windows 10 64 bit prof. Update auf Version 1903(gelöst) Installationsprobleme? 0
T No TV after updating Windows 10 to latest Version 1903 / OS build 18362.175 (logs attached) General Support 2
T Can Emprex 3009ARF III MCE Remote Control be used to toggle Fullscreen/Windowed mode?? Remotes 7
P WMC on Windows 7 migrating to Media Portal on Windows 10 Newcomers Forum 5
R [solved] Hide Windows 10 volume OSD Feature Requests 3
F [solved] Mediaportal (1 oder 2) Installation mit Fehler bei DirectX9.0 unter Windows 10 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 10
HTPCSourcer [Rejected] Mouse movements and focus: Windows standards MediaPortal 2 3
D [solved] HID remote for mp2 and w10 64 bit? using all tools: sony, cisco, homeworkx ng General 2
Lehmden MP2 client for Windows 10 ARM, possible? Maybe an UWP version could do the trick... MediaPortal 2 11
Rob Hexenmeister [solved] Latests Media Handler - Skinning an updating window or control Fanart Handler 26
el Filou Is Windows Media Player still needed on Windows 10 ? MediaPortal 1 Talk 0
A Enigma2 receiver channels on Windows PC with Media Portal help General Support 0
W Playback stuttering after upgrade from MP1 on Windows 7 to MP2 on Windows 10 General 2
Similar threads

























Top Bottom