MP cant find window 0

Discussion in '0.2.3.0 final and SVN Builds' started by knutinh, November 17, 2007.

  1. knutinh

    knutinh Portal Pro

    Joined:
    September 4, 2005
    Messages:
    558
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    TV-Server Version:
    MediaPortal Version: 0.2.3
    MediaPortal Skin: BlueTwo
    Windows Version: Vista
    CPU Type: Intel Core2 6750
    HDD: Samsung 400GB
    Memory: 2x 1GB Corsair
    Motherboard: Abit IP 35 pro
    Motherboard Chipset: Intel p 35
    Motherboard Bios: unknown
    Video Card: Nvidia Georce 8500GT
    Video Card Driver: 163
    Sound Card: Integrated audio (realtek)
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: 6.0.1.5391
    HTPC Case: Silverstone LC 16-m
    Cooling:
    Power Supply: Corsair VX 450
    Remote: iMon
    TV: Videoseven 40" LCD
    TV - HTPC Connection: DVI (1366x768@66fps)

    Fresh install of MP 0.2.3 on a fresh install of Vista. Only necessary drivers are installed on the system.

    Mediaportal wont display the GUI items at startup, only the framing window. Seems from log that it cant find windows 0?

    2007-01-13 11:57:37.362326 [Info.][MPMain]: GUIWindowManager: Could not find window 0




    -k
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Spragleknas
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    Spragleknas Administrator

    Joined:
    December 21, 2005
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    1,385
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupied
    Location:
    Located
    Ratings:
    +1,892 / 12
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Seems like there is something wrong with installation of GUI folder?
    Code (Text):
    1. 2007-01-13 11:57:36.281340 [ERROR][MPMain]: D3D: InitializeDeviceObjects - Exception: System.OutOfMemoryException: Out of memory.
    2.    at System.Drawing.Image.FromFile(String filename, Boolean useEmbeddedColorManagement)
    3.    at System.Drawing.Image.FromFile(String filename)
    4.    at MediaPortal.GUI.Library.TexturePacker.AddBitmap(PackedTextureNode root, Image rootImage, String file, Boolean& dontAdd)
    5.    at MediaPortal.GUI.Library.TexturePacker.PackSkinGraphics(String skinName)
    6.    at MediaPortal.GUI.Library.GUITextureManager.Init()
    7.    at MediaPortalApp.InitializeDeviceObjects()
    8.    at MediaPortal.D3DApp.InitializeEnvironment()
    9. 2007-01-13 11:57:41.080838 [ERROR][MPMain]: Exception   :System.IO.DirectoryNotFoundException: [b]Could not find a part of the path 'C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Cache\BlueTwo\packedgfx2.bxml'.[/b]
    10.    at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    11.    at System.IO.File.Delete(String path)
    12.    at MediaPortal.GUI.Library.TexturePacker.Cleanup()
    13.    at MediaPortalApp.OnExit()
    14.    at MediaPortalApp.Main(String[] args)
    15. 2007-01-13 11:57:41.081814 [ERROR][MPMain]: Exception   :[b]Could not find a part of the path 'C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Cache\BlueTwo\packedgfx2.bxml'[/b].
    16. 2007-01-13 11:57:41.081814 [ERROR][MPMain]:   site      :Void WinIOError(Int32, System.String)
    17. 2007-01-13 11:57:41.082791 [ERROR][MPMain]:   source    :mscorlib
    18. 2007-01-13 11:57:41.082791 [ERROR][MPMain]:   stacktrace:   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    19.    at System.IO.File.Delete(String path)
    20.    at MediaPortal.GUI.Library.TexturePacker.Cleanup()
    21.    at MediaPortalApp.OnExit()
    22.    at MediaPortalApp.Main(String[] args)
    23. 2007-01-13 11:57:41.082791 [ERROR][MPMain]: MediaPortal stopped due 2 an exception [b]Could not find a part of the path 'C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Cache\BlueTwo\packedgfx2.bxml'[/b]. mscorlib    at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    24.    at System.IO.File.Delete(String path)
    25.    at MediaPortal.GUI.Library.TexturePacker.Cleanup()
    26.    at MediaPortalApp.OnExit()
    27.    at MediaPortalApp.Main(String[] args)
    First error line is also strange? ( Exception: System.OutOfMemoryException: Out of memory. )
    (I know I am not giving any solution, just wanted to point this out - somebody might read this and know how to fix it)
     
  4. knutinh

    knutinh Portal Pro

    Joined:
    September 4, 2005
    Messages:
    558
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Strange. I am presuming that the requirements below apply to XP-only, not Vista?

    Do I have to d/l .NET framework 1.1 and 2.0 even if running Vista?

    The paths you found in my log seems to point at non-existant paths?

    E.g. "'C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Cache\BlueTwo" should probably have been "'C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Cache\BlueTwo"?

    Or is this some dynamic stuff that I dont know of?
    -k

    Another thread with OutOfMemoryException in 0.2.2:
    Mediaportal not showing

    This one as well:
    https://forum.team-mediaportal.com/...7.html?t=14347&highlight=OutOfMemoryException

    -k
     
  5. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Did you disable Vista UAC (the folder path it's correct, but for some reason it is not written on your system)?

    Regards
    Roy
     
  6. knutinh

    knutinh Portal Pro

    Joined:
    September 4, 2005
    Messages:
    558
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    That was the solution roy.

    Thanks.
    k
     
  7. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    i have vista running with its defaults (UAC, limited user account) and all works very well.
    but i have also installed .net 1.1 and 2 manualy.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!