MP crashes instantly (1 Viewer)

kodax

Portal Member
May 10, 2009
12
0
The second I start MP, it crashes. The only thing I've done (I think) is to delete the Video db, and do a rescan.

This is the error log:

2009-05-13 18:12:43.062500 [ERROR][MPMain]: MediaPortal: Unhandled exception occured
2009-05-13 18:12:43.078125 [ERROR][MPMain]: Exception :confused:ystem.Configuration.ConfigurationErrorsException: Configuration system failed to initialize ---> System.Configuration.ConfigurationErrorsException: Root element is missing. (C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\MediaPortal.exe.config) ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing.
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e)
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ThrowWithoutLineInfo(String res)
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent()
at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read()
at System.Xml.XmlTextReader.Read()
at System.Configuration.XmlUtil..ctor(Stream stream, String name, Boolean readToFirstElement, ConfigurationSchemaErrors schemaErrors)
at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.InitConfigFromFile()
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Configuration.ConfigurationSchemaErrors.ThrowIfErrors(Boolean ignoreLocal)
at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.ThrowIfParseErrors(ConfigurationSchemaErrors schemaErrors)
at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.ThrowIfInitErrors()
at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.EnsureInit(String configKey)
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.EnsureInit(String configKey)
at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.PrepareClientConfigSystem(String sectionName)
at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.System.Configuration.Internal.IInternalConfigSystem.GetSection(String sectionName)
at System.Configuration.ConfigurationManager.GetSection(String sectionName)
at System.Configuration.ConfigurationManager.get_AppSettings()
at MediaPortalApp.Main(String[] args)
2009-05-13 18:12:43.078125 [ERROR][MPMain]: Exception :Configuration system failed to initialize
2009-05-13 18:12:43.078125 [ERROR][MPMain]: site :Void EnsureInit(System.String)
2009-05-13 18:12:43.078125 [ERROR][MPMain]: source :confused:ystem.Configuration
2009-05-13 18:12:43.078125 [ERROR][MPMain]: stacktrace: at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.EnsureInit(String configKey)
at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.PrepareClientConfigSystem(String sectionName)
at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.System.Configuration.Internal.IInternalConfigSystem.GetSection(String sectionName)
at System.Configuration.ConfigurationManager.GetSection(String sectionName)
at System.Configuration.ConfigurationManager.get_AppSettings()
 

trevor

Portal Pro
October 17, 2006
1,600
950
Chelmsford
Home Country
United Kingdom United Kingdom
Looks like a damaged MediaPortal.exe.config file, unpack the attached file and copy to C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal directory overwriting the existing file.

Would make a backup copy of the original.

Trevor
 

Attachments

  • MediaPortal.rar
    30.6 KB

infy

Portal Member
January 27, 2006
45
17
This has happened to me twice now in a short time span....

possible bug? or perhaps some protection is needed to prevent this from happening?

new system though
 

trevor

Portal Pro
October 17, 2006
1,600
950
Chelmsford
Home Country
United Kingdom United Kingdom
This has happened to me twice now in a short time span....

possible bug? or perhaps some protection is needed to prevent this from happening?

new system though

If it's the same error it seems to happen if MP or the PC crashes, at startup in my case.

I keep a copy of MediaPortal.exe.config somewhere safe, well the whole MediaPortal directory actually.

Maybe a bug or just bad luck but I have answered 4 or 5 questions like this so suspect there are others - not sure how you could get round it automatically though.

Trevor
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

You’re welcome. Sorry for the trouble and effort to downgrade your MP2. You can wait for MP2.3.1 or just upgrade to 2.3 with the patch file again.
You’re welcome. Sorry for the trouble and effort to downgrade your MP2. You can wait for MP2.3.1 or just upgrade to 2.3 with the...
I just upgraded from 2.2.2 to 2.3 and initially the MP2 Client would not start. I followed the advice in this thread and the client...
Replies
4
Views
808
There is no time to update my theme. For 1.23 I made a fix. In order to work with the theme, you need to delete the file for this dialog box in the theme. -- WBR, ajs :):whistle::coffee:
There is no time to update my theme. For 1.23 I made a fix. In order to work with the theme, you need to delete the file for this...
When MP-TVSeries attempts to set text in the Notification dialog e.g. GUIDialogNotify.SetText("blah"), the following exception is...
Replies
3
Views
408
If it keeps annoying me enough I'll have to help you with that :whistle: That's weird, because video locks up first with audio still playing for a few more seconds before MediaPortal restarts, but this will give me a few more avenues to test for. The main difference is that when I was on 1.19-1.21 without this issue that it was HTPC...
If it keeps annoying me enough I'll have to help you with that :whistle: That's weird, because video locks up first with audio...
I've been dealing with weird crashes. The display would go into a checkerboard, or mainly a giant purple banner across the screen...
Replies
8
Views
803
1.4.x - Themes: BasicHome, Clear Art's support for Titan, Weather icon on screen, bugfixes and more. -- WBR, ajs :):whistle::coffee:
1.4.x - Themes: BasicHome, Clear Art's support for Titan, Weather icon on screen, bugfixes and more. -- WBR, ajs :):whistle::coffee:
When I start the Trakt-plugin from the plugin menu I get a black screen and the error "Invalid or missing file:". Yep, that's the...
Replies
8
Views
770
Nope that wasnt the trick. Same message, points to the "bass.net" file. Has someone the needed dll. for the bass player in an working envoiroment to share? Needed something working with
Nope that wasnt the trick. Same message, points to the "bass.net" file. Has someone the needed dll. for the bass player in an...
Hello, i have an issue when trying to play music in mepo (v1.21) Everything else is working. When i start a song mepo crashes...
Replies
2
Views
703
Top Bottom