MP not finding tuner cards after reinstall

Discussion in 'Installation, configuration support' started by Motionaddict, October 9, 2017.

  1. Motionaddict

    Motionaddict Portal Member

    Joined:
    January 21, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    Hi!
    Any idea why MP does not recognize my TV cards anymore after reinstall? The TVservice log states: failed to connect to MS NP. What does this meas?

    [2017-10-09 20:38:01,000] [Log ] [TVService] [DEBUG] - Detect BDA source devices
    [2017-10-09 20:38:01,017] [Log ] [TVService] [INFO ] - Detected new digital BDA tuner device TechnoTrend BDA/DVB-C Tuner @device:pnp:\\?\pci#ven_1131&dev_7146&subsys_101a13c2&rev_01#4&3c1f64e&0&28f0#{71985f48-1ca1-11d3-9cc8-00c04f7971e0}\{b4a4cb66-d835-4e11-aa4c-258da6e39f00}
    [2017-10-09 20:38:01,018] [Log ] [TVService] [DEBUG] - check type with MS NP
    [2017-10-09 20:38:01,059] [Log ] [TVService] [DEBUG] - failed to connect to MS NP
    [2017-10-09 20:38:01,061] [Log ] [TVService] [DEBUG] - check type with specific NPs
    [2017-10-09 20:38:01,063] [Log ] [TVService] [DEBUG] - failed to connect to specific NP
    [2017-10-09 20:38:01,066] [Log ] [TVService] [INFO ] - Detected new digital BDA tuner device Cinergy C PCI Digital Tuner @device:pnp:\\?\pci#ven_1822&dev_4e35&subsys_1178153b&rev_01#4&3c1f64e&0&00f0#{71985f48-1ca1-11d3-9cc8-00c04f7971e0}\{bcc1431a-b717-4f7d-b47b-11ef8363798c}
    [2017-10-09 20:38:01,067] [Log ] [TVService] [DEBUG] - check type with MS NP
    [2017-10-09 20:38:01,091] [Log ] [TVService] [DEBUG] - failed to connect to MS NP
    [2017-10-09 20:38:01,093] [Log ] [TVService] [DEBUG] - check type with specific NPs
    [2017-10-09 20:38:01,096] [Log ] [TVService] [DEBUG] - failed to connect to specific NP
    [2017-10-09 20:38:01,169] [Log ] [TVService] [INFO ] - Controller: setup streaming




    Any help is greatly appreciated!

    Jake
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi Jake

    Maybe drivers not installed properly, or wrong drivers installed, or an issue with the BDA components of the operating system.

    I suggest to try uninstalling and reinstalling the drivers. Make sure to do it with admin privileges. After that, restart the PC.

    If that doesn't help please use the Watchdog tool option 3 ("export...") to collect full log files and attach them to your next reply.
     
  4. Motionaddict

    Motionaddict Portal Member

    Joined:
    January 21, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    I have used the same drivers for years succesfully in MediaPortal until now. In the Device Manager both cards are recognized and up-to-date. Neverheless, I reinstalled the drivers, even pulled the cards out of the computer and reassembled them, but still MP does not find them anymore. Attached are the logs. Thank you very much for your help!!

    Jake
     
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hello again

    Nothing really stands out.

    I see that you use AVG security software. Have you configured AVG to trust TV Server and leave the tuner drivers alone (in the past I've seen security software load a component as part of tuner drivers, and that prevented TV Server from using them).
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!