MP TV Service null reference after 1.26 install (server) (1 Viewer)

tamvegas

MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 20, 2008
    174
    34
    Las Vegas, NV
    United States of America United States of America
    Country flag
    A couple weeks ago the TV server service stopped working. Not urgent, so waited till today to research it.

    Did an upgrade to 1.26 release and got the error. Did a re-install and same thing. Then tried restoring the drive to a month ago to get to the earlier working version.

    Restore went fine, but am getting the same error. Cleared everything, rebooted and did a clean install and it's still there.
    MP TV service 1.26 error message.png

    Any ideas? I stopped the tv service and used admin privileges' during the install also.

    If it'll help, I've attached the logs.

    MediaPortal-Logs

    Thanks in advance, and a Happy and safe New Years to everyone.
     

    doskabouter

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 27, 2009
    3,772
    2,013
    Nuenen
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    This stands out in the log:
    Controller: sorry, master/slave server setups are not supported. Since there is already another server in the db, we exit here.
    Does that give any clues?
     

    tamvegas

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 20, 2008
    174
    34
    Las Vegas, NV
    United States of America United States of America
    Country flag
    Thanks to both replies. Azzuro, I think yours may be a pointer that works in my instance. I had changed IP on the box the TV Server is in a few months' ago and that may be it. If needed, I'll go the route of a fresh database completely, it's been over a year since the last TV station full scan and I'm due to spend some "quality time" re-setting things up. :)
     

    tamvegas

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 20, 2008
    174
    34
    Las Vegas, NV
    United States of America United States of America
    Country flag
    Azzuro and doskabouter, got it working. Resetting the database worked. And after linking to the server via current IP and making a new db, I relinked to the original db and all settings were restored.

    Thanks again and Happy New Year to all!
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    A TV Service stopped unexpectedly General Support 23
    rsbrux 1.27.0 Supported SQL Server version(s) / TV Service dependency on SQL Server / Wait for TV Server startup Installation, configuration support 2
    D TV Service Stream nicht möglich - Neuinstallation TV / Streaming 14
    Lehmden TVDB will change into a payed service in 2021 OffTopic 10
    L Service keeps crashing General 5
    X [solved] Display needs to be turned on for TV services to function General 1
    T [solved] failed to-startup tvservice Installation, configuration support 1
    F [solved] Could not find the MediaPortal.Common.Logging.ILogger service after upgrading from 2.2.2 to 2.2.3 General 2
    DHosein Mediaportal & Antimalware Service High CPU issue General Support 2
    Z TV-Service in falscher Version Installationsprobleme? 9
    T Missing sound in online streaming service (SVTPlay) General Support 3
    emphatic Pictures in the cloud - would a plugin be possible for services like Google Photos MediaPortal 1 Plugins 1
    K sudden complication watching recorded TV Newcomers Forum 6
    P [solved] MP2 fails to install: "Insufficient privileges to start services" General 16
    J TV service not available General 7
    M [solved] Setup Issue - Hanging on Starting Services General 3
    ajs Sync databases by Media Sync Service MediaPortal 1 Talk 26
    BlueMax1916 [Question] What does MP2 Server Service have to do with ...microsoft.com/filestreamingservice...? MediaPortal 2 3
    Holzi [solved] MediaPortal 2 will not install - Failed to start services MediaPortal 2 1
    Stéphane Lenclud [solved] TV Server Service preventing sleep General Support 18
    D Remove "Old" client names from Service Monitor? General 5
    B Server service on the service monitor keeps stopping randomly. Client can't see server status. 2.2 Archive 5
    D Upgrade to MP2.2 pre release fails with failure to start service 2.2 Archive 32
    T MP2.2 Pre Release fails installation with not starting the MP2-service 2.2 Archive 4
    T Cross reference version documents General 1

    Similar threads

    Top Bottom