[solved] - MP2 v 2.2.1 Issue - Registry Key not created

Discussion in 'General' started by Mike Sutherland, May 5, 2019.

  1. Mike Sutherland

    Mike Sutherland New Member

    Joined:
    May 5, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    I have recently installed MP2 v 2.2.1 (not having ever used MP before) but have discovered an issue with it.

    When you run the installer it starts the TvService for you. If I put the computer to sleep and wake it up the TvService is still running OK and I can happily use the config or client program without any issues. If I shutdown and restart my computer the TvService does not start after boot.

    I have uninstalled, deleted the ProgramData/TeamMediaPortal folder and reinstalled several times but the same thing happens.

    Trying to start the service manually using "net start tvservice" gives an error and reports that the service does not exist!

    The only way to get TvService running after a reboot is to carry out a "repair install" or a full install and allow the setup routine to start the service for me.

    Checking services in Task Manager or Computer Manager shows no indication of the service being present.

    I am left with the conclusion that the setup routine is not creating the relevant service entry in the registry (I have searched there and it isn't listed).

    Would appreciate any help (especially a copy of the relevant registry entry for the tvservice).



    System Info:

    TV Card:
    Hauppage WinTV HVR-1700

    Motherboard:

    Gigabyte Z270 - HD3P (BIOS F9d)

    CPU:
    i7-7700K (4 x 4.2GHz plus HT)

    Memory:
    Team Group Vulcan T-Force 32GB (2x16GB) DDR4 PC4-19200C14 2400MHz

    Storage:
    System: 1TB Samsung 960 EVO NVMe PCIE M.2
    Data: Samsung 860 EVO 4TB SSD

    Graphics card(s):
    Zotac GeForce RTX 2080 Ti AMP (Driver 417.35 WHQL)

    PSU:
    Corsair HX850 850 W Full Modular 80 Plus Platinum

    Case:
    Corsair Carbide 330R Ultra Silent Midi Tower



    Operating System:
    Win 7 Ultimate x64

    Monitor:
    BenQ GW2765HT LED IPS 27 inch 2560x1440
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. ge2301
    • Team MediaPortal

    ge2301 MP2 Design

    Joined:
    January 11, 2014
    Messages:
    6,035
    Likes Received:
    1,505
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Automotive Industry
    Location:
    Stuttgart (But living abroad)
    Ratings:
    +2,276 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    There is no TV-Service for MP2, it exists only for MP1.
    In MP2 the TV function is a plugin in the server service. Search for "MediaPortal 2 Server Service" in your task manager, this must be started and everything is fine, if you set up the TV correctly.
    If you still face a problem, please attach log files, so we can see what is happening on your system.
     
  4. Mike Sutherland

    Mike Sutherland New Member

    Joined:
    May 5, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Then why does YOUR software tell me that the TvService is not running? I have MP2 not MP1
     
  5. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,503
    Likes Received:
    1,105
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,371 / 21
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    It is probably the SlimTv plugin that was not correctly initialized. The respective software is an adjusted MP1 package, hence the misleading error message.

    Try to restart the MP2 Server Service in Windows services or from the MP2 tray app (stop/start service). The issue can be due to to timing problems of your hardware. There is a setting in TV Configuration to delay the startup of the TV tuners. Set a few seconds delay and give it another try. If this doesn't help you can set the start type of the MP2 Server Service to 'Automatic (delayed)'. Note that this will probably delay the start of MP2 after a restart of the PC by 1-2 minutes.
     
    Last edited: May 6, 2019
    • Thank You! Thank You! x 1
  6. Mike Sutherland

    Mike Sutherland New Member

    Joined:
    May 5, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Many thanks, will give that a try and report back.
     
  7. Mike Sutherland

    Mike Sutherland New Member

    Joined:
    May 5, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    That did the trick, many thanks :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!