[confirm] - MPConfig crashes on opening

Discussion in '1.6.0 Pre Release' started by doveman, November 22, 2013.

  1. doveman

    doveman Portal Pro

    Joined:
    February 12, 2008
    Messages:
    2,326
    Likes Received:
    166
    Ratings:
    +182 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    After updating from 1.5, trying to open MPConfig I get this:

    Problem signature:
    Problem Event Name: CLR20r3
    Problem Signature 01: configuration.exe
    Problem Signature 02: 1.5.100.0
    Problem Signature 03: 528797ad
    Problem Signature 04: mscorlib
    Problem Signature 05: 4.0.30319.18052
    Problem Signature 06: 5173c144
    Problem Signature 07: 251
    Problem Signature 08: 10
    Problem Signature 09: System.ArgumentException
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Locale ID: 2057
    Additional Information 1: 0a9e
    Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    Additional Information 3: 0a9e
    Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789



    Trying to run MP in Debug Mode "Report a Bug to MediaPortal" doesn't work either. Logs attached for both.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. sand

    sand Portal Pro

    Joined:
    January 15, 2007
    Messages:
    112
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +5 / 1
    Home Country:
    Croatia Croatia
    Config also crashing after upgrading from 1.5.0.
    Do not know if it's same error though.

    Problem signature:
    Problem Event Name: CLR20r3
    Problem Signature 01: configuration.exe
    Problem Signature 02: 1.5.100.0
    Problem Signature 03: 528797ad
    Problem Signature 04: mscorlib
    Problem Signature 05: 4.0.0.0
    Problem Signature 06: 517a1c71
    Problem Signature 07: 226
    Problem Signature 08: 10
    Problem Signature 09: System.ArgumentException
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.274.10
    Locale ID: 1050
    Additional Information 1: 0a9e
    Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    Additional Information 3: 0a9e
    Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
     
  4. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Did you guys install the FULL .NET 4 version?
     
    • Like Like x 1
  5. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,270
    Likes Received:
    6,221
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,229 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi,

    Your log look strange, it seems you have an MP 1.5.0 with plugin Auto3D that required some method.
    Can you move your plugin folder : C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\plugins (to somewhere else) and reinstall MP 1.5.100 (1.6.0 Pre-Release) ? :)

    Like this you will start MP with stock plugins and if all is ok, you can copy your plugins one by one and find the trouble one :)
    Good luck :)
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  6. sand

    sand Portal Pro

    Joined:
    January 15, 2007
    Messages:
    112
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +5 / 1
    Home Country:
    Croatia Croatia
    Checked first. If I try to reinstall it asks me for repair.
    Will try to remove plugins and basically install from scratch.
     
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  7. doveman

    doveman Portal Pro

    Joined:
    February 12, 2008
    Messages:
    2,326
    Likes Received:
    166
    Ratings:
    +182 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I imagine it must have been installed as the 1.6 pre-release page https://www.team-mediaportal.com/news/mediaportal-1-6-0-pre-release-ready says that the installer will fail if not.

    Also, 1.5 was working and that needed .NET 4 didn't it?

    I just tried installing it again anyway and it says it's already installed.

    Programs and Features shows ".NET Framework 4.5", ".Net Framework 4 Client Profile Language Pack" and ".Net Framework 4 Extended Language Pack". I'm not sure why I've got the last two or where they came from, as I doubt they're needed for English.
     
  8. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    True, just trying to confirm it's installed.

    1.5 was compiled against a lower version of .NET (3.5.1)

    The last 2 probably came from windows update, and are related to the Client Profile (which isn't the FULL version). But it seems you got that installed.

    @Sebastiii might have found a possible cause for this error, but need him to comment on that, since i don't know current status.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  9. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,270
    Likes Received:
    6,221
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,229 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Yep we need full NET4.0 installer :)
    Normally installer should warn if not installed but maybe we have an issue on that.
    Can you try to install full NET4 package ?
    Thanks ;)
     
  10. Holzi
    • Team MediaPortal

    Holzi Super Moderator

    Joined:
    April 21, 2010
    Messages:
    7,928
    Likes Received:
    1,591
    Gender:
    Male
    Location:
    Ba-Wü
    Ratings:
    +2,228 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    • Agree Agree x 1
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,270
    Likes Received:
    6,221
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,229 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Yep :) it seems the good one :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!