mpeg plays too fast

Discussion in 'General Support' started by funkimunki, June 15, 2008.

  1. funkimunki

    funkimunki Portal Member

    Joined:
    May 8, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    I have just updated my mediaportal from 0.2.3.0_RC3 to 1.0 RC1.
    My mpeg video files do not seem to play correctly now, if i skip forward or fast
    forward it, it seems to play very fast and i cannot resume normal speed play.
    It worked correctly in the old version.
    My avi files still play no problem.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    funkimunki

    Update to latest svn, does not break anything, but it fixes a speed playback issue, this should fix things, unless you did not do a clean install.
    (moviedatabase\Thumbs folder seem to have no side effects in reusing from a backed up MP install).
     
  4. funkimunki

    funkimunki Portal Member

    Joined:
    May 8, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi, thanks for your reply.
    I have completely uninstalled mediaportal and then installed it again (MediaPortal_Setup_1.0_RC1_Refesh.exe), and the problem still occurred.
    I then uninstalled it, and installed the old "MediaPortal_0.2.3.0_RC3_Setup.exe" I've got and the mpeg playback works again.
     
  5. funkimunki

    funkimunki Portal Member

    Joined:
    May 8, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    I have just tried the latest svn and still get this problem, does anyone else experience this?
     
  6. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hi

    Now to start getting technical, no one else has reported the issue that i am aware of, which codec are you using, is this for live\recorded tv as well, or don't you have tv.
     
  7. Topstar
    • Premium Supporter

    Topstar MP Donator

    Joined:
    March 28, 2008
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    system engineer
    Location:
    Arnemuiden
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Hi,

    I had the problem also, seems to be fixed in the last SVN! so install the last SNV! (22-06)

    Regards,

    Robèrt
     
  8. tompa
    • Premium Supporter

    tompa MP Donator

    Joined:
    October 3, 2005
    Messages:
    665
    Likes Received:
    35
    Gender:
    Male
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +35 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Hi!

    I have this problem on some scrambled channels with the .ts-format (have not checked with mpeg), but only if I record the channel or using prewiev in TV-server config.
    When watching the same channel i realtime on client its OK!?

    This is with latest SVN.

    Is this a known problem?
    /tompa

    edit: when changed to Nvidia decoder its seems to be ok now!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!