Multichannel audio and subtitles for TV not properly supported

Discussion in 'General Support' started by Krimskrams34, July 31, 2019.

  1. Krimskrams34

    Krimskrams34 Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2012
    Messages:
    66
    Likes Received:
    15
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    By using PureVisionHD 1080 and Mediaportal 1.22 I found out that multichannel audio is not properly supported yet. In comparison with my tv receiver I also noticed that subtitles which were not available are nevertheless shown as available in the TV-OSD. Would it be possible to fix these issues in the future?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,397
    Likes Received:
    2,479
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,136 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    what do you mean by this ?
     
  4. Krimskrams34

    Krimskrams34 Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2012
    Messages:
    66
    Likes Received:
    15
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    If a tv show or film has multichannel sound like Dolby Digital 5.1 the stereo icon in the TV-OSD of the skin is displayed continuously. Also if a production without subtitles is broadcasted the icon for subtitles still remains in the info list of the OSD.
     
    • Like Like x 1
  5. catavolt
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    catavolt Design Group Manager

    Joined:
    August 13, 2007
    Messages:
    12,232
    Likes Received:
    4,978
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Documentation, Translation
    Location:
    Lanzarote
    Ratings:
    +7,387 / 38
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    The problem is that the properties #Play.Current.AudioChannels (for display of Stereo, 5.1 etc.) and #Play.Current.HasSubtitles (for correct display if programme has subtitles) do not work as expected in TS-streams (TV).
    We still wait for a solution of these bugs ;)
     
  6. Krimskrams34

    Krimskrams34 Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2012
    Messages:
    66
    Likes Received:
    15
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Thanks Catavolt, hopefully this solution will be possible.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!