Navigation deep in DVD menus (1 Viewer)

Olodin

MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 19, 2004
    166
    4
    Area: Media Portal Program
    MediaPortal Version: 0.1.3.0 (2005-08-27)
    MediaPortal Skin: BlueTwo
    Windows Version: Windows XP (SP2)
    .NET CLR Version: 1.1.4322
    DirectX Version: 4.09.00.0904 (9.0c)
    Audio Codec: MPEG/AC3/DTS/LPCM Audio Decoder
    Video Codec: Mpeg2Dec Filter
    CPU Type: AMD Athlon XP 1700+
    Memory: 255 MB
    Video Card Model: Nvidia Geforce FX 5200 (128 MB)
    Video Card Resolution: 720x576
    Video Render Type: Overlay
    Audio Card Model: CMI8738/C3DX PCI Audio Device
    Synopsis::

    Sometimes DVD navigation deep in a menu does not work. Using mouse or keyboard: no navigation. But right-click menu opens and esc also works.

    So far I have only found one DVD where this problem occurs:

    These are the "The Appendices" DVDs of the "The Lord of the Rings - The Motion Picture Trilogy (Special Extended DVD Edition)". (actually it is the german version, see here for details)

    I noticed the problem on the Appendics 1 DVD of the first movie. Navigate to the "design galery->the enemy->sauron" and open the galery. In it the navigation is broken

    When using WinDVD there are no problems.

    Here is the log from starting Mediaportal, start playing a DVD (Appendics 1) and trying to navigate:
    MediaPortal.log

    This is the message that occurs, when trying to navigate:
    29.12.2005 21:39:54 DVDPlayer:playAtTimeInTitle( 0:00:00) not allowed at this point

    Is there any way around this problem?

    PS: I have also tested with 0.2.0.0 RC2 but without success
     

    Olodin

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 19, 2004
    166
    4
    *push*

    no one that can confirm this problem with the same DVD or another with deep menu?

    Maybe this thread needs to be moved in the bug section?
     

    FlipGer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 27, 2004
    2,658
    115
    47
    Leipzig, Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Hi,

    I can confirm this one with the same disc. There is also an error in the error.log:
    05.01.2006 20:07:28 DVDPlayer:confused:electSubpictureStream() failed
    05.01.2006 20:07:28 DVDPlayer:confused:electSubpictureStream() failed

    This is even more worse with DScaler Codec settings. The error occurs then direct in the first submenu.

    Flip
     

    Olodin

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 19, 2004
    166
    4
    FlipGer said:
    Hi,

    I can confirm this one with the same disc. There is also an error in the error.log:
    05.01.2006 20:07:28 DVDPlayer:confused:electSubpictureStream() failed
    05.01.2006 20:07:28 DVDPlayer:confused:electSubpictureStream() failed

    This is even more worse with DScaler Codec settings. The error occurs then direct in the first submenu.

    Flip

    Good to see that it can be reproduced. Hopefully the first step to fixing it soon.

    I'm curious to know if this a bug of the used codecs or in MediaPortal itself?
     

    Olodin

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 19, 2004
    166
    4
    I am currently going through my small DVD collection to see if there are any more problems and maybe logs to post.

    So far I found some sound issues but until now no navigation problems. I'll post my findings later on.
     

    Olodin

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 19, 2004
    166
    4
    I have collected some more information related to navigation issues.

    So far I have found 4 DVDs where problems occur:

    -Herr der Ringe (german)
    -Buena Vista Social Club (german)
    -Die Fantastischen Vier - Viel Live (german)
    -Luther (german)

    Please view the full report at this link.

    I will do some more tests with different settings and update the link above.

    In hope of some more replies

    olodin
     

    Olodin

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 19, 2004
    166
    4
    Update:

    I managed to solve the menu/display problems with two of the above mentioned DVDs (see link above for settings):

    -Buena Vista Social Club (german)
    -Die Fantastischen Vier - Viel Live (german)

    So no I only have sound problems with these DVDs. I don't know if this is MediaPortal related or a problem of the codecs. I will do some tests with other ffdshow versions.

    But the bug that is described in the first post still is there and reproducable.

    -Olodin
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom