New User Having problem Recording Live TV (1 Viewer)

nipper575

Portal Member
April 30, 2009
32
0
Home Country
Hi Guys.

I'm a first time MediaPortal user, It is working perfectly except for the live tv record and timeshift functions.

I can watch live tv without any problem, but when I try to record or timeshift, the program hangs and I have to force quit to get out of it. I have Vista 64 Ultimate, VMC or PVR2 (DTV1000 S tuner) have no trouble recording but I prefer MP due to it's customisable features.

If I leave the program going, after around 2 minutes I get audio back, and after roughly the same time again I get video back but MP is still not responding.

Here is a short video indicating my problem.


Please ask me anything you want to know in regards to my setup as I am a novice with MP, I have probably done something stupid without knowing.

Please give me a hand, no suggestion will go unnoticed, I have run out of ideas and I would love to get this functioning.
 

nipper575

Portal Member
April 30, 2009
32
0
Home Country
Thanks for the link. So is this saying that this feature is fixed in MP 1.0.2? Does this mean that I need to wait untill MP 1.0.2 in released? If so then that's fine as it is worth waiting for. I can just use VMC to record tv for the time being.

Does that also apply to recording live tv as when I record live tv, it does the same thing as what happens when I time shift.
 

nipper575

Portal Member
April 30, 2009
32
0
Home Country
Not to worry, I have found a workaround that will get me by.

I originally didn't want to set up a tv server on my htpc as my htpc is the only pc in the house that needs access to the tuner. By setting up the TV server and using the MP Client to view it, I can record and timeshift perfectly. I suppose this is the way the program was intended to be used, I just think that it is a strange way of going about it as I now have two programs (MP & TV service) to achieve what MP should be able to in the first place.

Anyway it makes no difference in the end as it works like it is meant to and I am happy with it, I will give MP 1.0.2 a shot when it is released though to see if I can set up the TV service without the server.

Thanks.
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

MP1 MP2 new user DE
"I've installed all this software on my desktop computer." is perhaps a clue. Is this PC somehow also physically connected to the smart TV? If not then you are going to struggle. The usual setup is that the PC running MP is connected to the TV with an HDMI cable so that to view the output from the PC you would switch the TV...
"I've installed all this software on my desktop computer." is perhaps a clue. Is this PC somehow also physically connected to...
Just installed MP2. When I click on the MP2 icon I get a full screen with the logo. No way to get out of it except to restart...
Replies
20
Views
1K
I see only site printscreen. You need to run Mediaportal.exe
I see only site printscreen. You need to run Mediaportal.exe
After I managed to install basic components for the MP1, I had problems getting the main viewing screen to open, without going to...
Replies
6
Views
579
First try to uninstall MP2.3.1 and install the latest version 2.3.2. It's always better to be on the latest version. If the problem continues, shortly report here. Your logs are full of errors, but I can not say what it is, somebody else from team would need to check.
First try to uninstall MP2.3.1 and install the latest version 2.3.2. It's always better to be on the latest version. If the problem...
Description: Sometimes i get a black screen, and i have to rescan the tv channels everytime this happens to back to normal to...
Replies
1
Views
371
Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up a running mediaportal setup. Without the logs however, I don't have a clue on what exactly is wrong...
Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up...
Hi there, I'm a happy long time user and am currently using MP 1.25. Up until now I had no issues with my setup. Yesterday...
Replies
1
Views
482
Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
I've just upgraded the motherboard, CPU, ram, boot drives and PSU in my TV Server (always on), and am now having intermittent...
Replies
8
Views
1K
Top Bottom