Niewe gebruiker met wat problemen

Discussion in 'Installatie en Configuratie' started by lomperd, October 18, 2011.

 1. lomperd

  lomperd New Member

  Joined:
  October 18, 2011
  Messages:
  1
  Likes Received:
  0
  Ratings:
  +0 / 0
  1. Voor mij maakt het niet zoveel uit waar mijn video/muziek etc. staat, hoe kan ik dit binnen dit programma allemaal bij elkaar gooien en alles door elkaar heen afspelen? Ik heb wel gezien dat er iets van een database wordt bijgehouden, maar hoe gebruik ik die?
  2. Ik heb ook iso bestanden, als ik deze open in mijn deamon tools dan kan ik de inhoud hiervan niet lezen, maar mijn PCH-C200 speelt deze wel probleemloos af. (maar over mijn PCH ben ik niet zo tevreden, die loopt steeds vast als ik een blueray/dvd/cd af wil spelen (zit blueray speler in))
  3. Via remote desktop kan ik mijn PC overnemen met mijn android telefoon, maar de menustructuur van Mediaportal werkt hier niet lekker mee samen, het scrollen is nogal irritant, is hier een alternatief voor? De pijltjestoetsen onderaan voor volgende vorige pagina werken wel normaal.
  4. Kan ik wanneer ik de blue-ray speler uit mijn PCH haal en deze in mijn PC stop ook bedienen vanuit Mediaportal? Zijn hier mogelijkheden voor te verzinnen waardoor dit goed zou kunnen werken?
  5. Kan ik ook een menu item toevoegen voor uitzending gemist / rtl gemist etc.? Zou wel mooi zijn dit te kunnen gebruiken vanuit Mediaportal

  antwoord op vraag 4:
  even puzzelen

  antwoord op vraag 5:
  online video plugin


   
 2. Google AdSense Guest Advertisement  to hide all adverts.
 3. Furetto

  Furetto Moderator - Dutch Forums

  Joined:
  April 11, 2005
  Messages:
  664
  Likes Received:
  60
  Gender:
  Male
  Occupation:
  Network Admin
  Location:
  Brussels
  Ratings:
  +60 / 0
  Home Country:
  Belgium Belgium
  Show System Specs
  Hoi Lomperd (what's in a name :p )

  1. In tegenstelling tot sommige andere media centers is het bij MP echt aangeraden om je media-bestanden correct te sorteren, zo verkrijg je het beste resultaat en kan je een aantal automatische processen gebruiken voor het gebruik binnen MP.

  Ik heb bvb al mijn muziek staan in volgende structuur:
  D:\Music\Artiest-naam\Album-naam

  Mijn films en TV-series staan als volgt:
  D:\Movies\Moviename (Year)\
  D:\TV Series\Naam Serie\Season X\

  Op deze manier kan je makkelijker alles in de MP databases krijgen in tegenstelling tot gewoon "per folder" te werken. Als je met de database werkt is het veel makkelijker om juiste covers en informatie te krijgen.

  Info over Muziek en database: Organize Music - MediaPortal Wiki

  Films kan je makkelijkst beheren via Moving Pictures (of MyFilms eventueel, persoonlijke keuze, zelf verkies ik Moving Pictures, is minder omslachtig).
  Tv Series kan je best beheren via My TV Series.

  De standaard "Videos" plugin is over de jaren sterk verbeterd maar ik verkies toch nog Moving Pictures. In "Videos" houd ik zaken als home movies, videoclips en varia-filmkes. Meer over Videos vind je op Videos - MediaPortal Wiki

  2. Iso bestanden.
  Zelf ben ik geen voorstander van het gebruik van ISO bestanden. Heb daar vroeger te veel problemen mee gehad dat die niet correct geidentificeerd werden. Ik heb dus alles omgezet naar een ge"rip"te structuur met Audio_TS en Video_TS folders. Dit is reeds gedeeltelijk besproken in https://forum.team-mediaportal.com/...02/ik-kan-geen-iso-afspelen-95218/#post801971

  Bluerays heb ik niet. Weinig info over, kijk eens naar https://forum.team-mediaportal.com/codecs-externe-spelers-502/orginele-bluray-mediaportal-95273/

  3. Android remote
  Er zijn een aantal plugins in ontwikkeling die je toelaten om met een Android (of een iPod/Pad/Phone) je MediaPortal te besturen.

  aMPdroid is zoals de naam het zicht een ontwikkeling specifiek voor Android. Heb het al even niet meer gebruikt, was niet zo eenvoudig aan de praat te krijgen, maar werkte dan wel zeer goed.

  iPiMP is geen applicatie die op je telefoon draait maar een web-interface. Oorspronkelijk voor Apple toestanden gemaakt maar werkt ook op Android dacht ik. Al heel lang niet meer gebruikt.

  Couchpotato is dan weer een echte App die enkel op i-toestellen draait. Ziet er zeer beloftevol uit, maar is betalend om de kosten van het publiceren via iTunes te dekken.

  4 en 5 heb je intussen zelf gevonden
   
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice
 • About The Project

  The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

  In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

           

 • Support MediaPortal!

  The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

  Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!