not possible to play media files

Discussion in 'General' started by matis1, November 10, 2015.

  1. matis1
    • Premium Supporter

    matis1 MP Donator

    Joined:
    January 13, 2005
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Location:
    Austria /Europe
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    i have a multiseat system setup with mp2. The servers system is whs 2011 the client is windows 8.1.

    Now i have the problem that i cannot play any recorded video or tv .ts file
    i get the error message that the file cannot be found or cannot be played.
    i will attach the log files....
    hoping for your help[DOUBLEPOST=1447116897][/DOUBLEPOST]can this be the core problem?



    [2015-11-10 01:38:37,117] [641518 ] [AMQ 'PlayerContextManager'] [WARN ] - MediaPortal.UI.Players.Video.TsVideoPlayer: Unable to play 'Resource '{e88e64a8-0233-4fdf-ba27-0b44c6a39ae9}:///S:/TV-Aufzeichnung/Gladiator.ts' at system '9ba92a1f-4cad-4c33-bd5d-d4ed24301e41'
    System.DllNotFoundException: Die DLL "EVRPresenter.dll": Das angegebene Modul wurde nicht gefunden. (Ausnahme von HRESULT: 0x8007007E) kann nicht geladen werden.
    bei MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayer.EvrInit(IEVRPresentCallback callback, UInt32 dwD3DDevice, IBaseFilter evrFilter, IntPtr monitor, IntPtr& presenterInstance)


    it seems there is a dll file missing???? But evrpresenter is installed in the team mediaportal folder...
     
    Last edited: November 10, 2015
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. matis1
    • Premium Supporter

    matis1 MP Donator

    Joined:
    January 13, 2005
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Location:
    Austria /Europe
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    ... more than 300 views and nobody had this problem before??? (n)
     
  4. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    11,081
    Likes Received:
    4,765
    Ratings:
    +6,822 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
  5. matis1
    • Premium Supporter

    matis1 MP Donator

    Joined:
    January 13, 2005
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Location:
    Austria /Europe
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    Thank you, didnt find it myself...
    but to cite the wiki:
    Note: Builds newer than the Summer'15 Edition are based on a new installer which automatically downloads and installs all requirements above!

    didnt work at least for me
     
  6. breese
    • Premium Supporter

    breese Retired Team Member

    Joined:
    July 11, 2011
    Messages:
    3,903
    Likes Received:
    325
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Sr. Systems Engineer
    Location:
    Arlington Heights, Illinois
    Ratings:
    +768 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    What are the drives in this system that have media?
    I see C: S: and Z: listed as trying and failing to play media...
    I have not located any actual import of media... When you did the uninstall and reinstall, did you delete the left over directories?

    In Client log #1 I see....

    Seems this was not valid......
    [2015-11-10 01:02:45,819] [587046 ] [InputMgr ] [INFO ] - WorkflowManager: Pushing workflow state 'SharesConfigurationOverview' (id='36b3f24a-29b4-4cb4-bc7d-434c51491cd2') onto the navigation stack...
    [2015-11-10 01:04:26,132] [687359 ] [InputMgr ] [WARN ] - Problem updating display name of choosen path '{e88e64a8-0233-4fdf-ba27-0b44c6a39ae9}:///Z:/TV Aufnahmen aktuell/'


    Then there was a Server Issue
    [2015-11-10 01:18:28,854] [1530080] [125 ] [INFO ] - ServerConnectionManager: Connected to home server '9ba92a1f-4cad-4c33-bd5d-d4ed24301e41' at host 'MATISSERVER' (IP address: '10.0.0.10')
    [2015-11-10 01:18:28,885] [1530112] [AMQ 'ConnectionMonitor'] [ERROR] - Unhandled exception in message handler of async message queue 'ConnectionMonitor' when handling a message of type 'HomeServerConnected'
    UPnP.Infrastructure.CP.UPnPException: Error invoking action 'Load' ---> UPnP.Infrastructure.CP.UPnPRemoteException: Network error when invoking action 'Load': Die zugrunde liegende Verbindung wurde geschlossen: Die Verbindung wurde unerwartet getrennt..
    bei UPnP.Infrastructure.CP.DeviceTree.CpAction.AsyncActionCallResult.GetOutParams()
    bei UPnP.Infrastructure.CP.DeviceTree.CpAction.EndInvokeAction(IAsyncResult result)


    So the following access to the media was not there....
    [2015-11-10 01:23:18,448] [1819675] [Thread118] [WARN ] - MediaPortal.UI.Players.Video.DvdPlayer: Unable to play 'Resource '{e88e64a8-0233-4fdf-ba27-0b44c6a39ae9}:///S:/Filme/Mogambo/' at system '9ba92a1f-4cad-4c33-bd5d-d4ed24301e41'
    MediaPortal.Common.Exceptions.NotConnectedException: The system '9ba92a1f-4cad-4c33-bd5d-d4ed24301e41' is not connected
     
  7. matis1
    • Premium Supporter

    matis1 MP Donator

    Joined:
    January 13, 2005
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Location:
    Austria /Europe
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    Thank you for looking into the logs.
    For now i cant answer your questions only so far as c: is the servers system partition, S: is the servers data (a drive bender partition over several drives) and z: is a drive outside drive bender for timeshift and fresh recordings ( for performance reasons)

    i switched back to MP1 for WAF reasons, but i will give it a nother try with a complete fresh installation with VC2013 for X86 during the next couple of days and hope for the best...:cool:
     
  8. matis1
    • Premium Supporter

    matis1 MP Donator

    Joined:
    January 13, 2005
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Location:
    Austria /Europe
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    just to let you know, the vc 2013 did the thing, a fresh install and mp2 is up and running.

    thank you for a good piece of software

    SOLVED
     
  9. hanil

    hanil Portal Member

    Joined:
    October 8, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I have to reopen this here.

    I have updated my Windows 10 N Pro today.
    Till yesterday it works as Server and Client good.

    After I run an update today (The November one) I had to reinstall "Media Feature Pack for N"
    I also reinstalled VC 2013 x86 and also x64. But I still get "EVRPresenter.dll" Error.

    I also have reinstalled my MP2 itself.

    Hope someone has an Idea, after see my logs
     
  10. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    11,081
    Likes Received:
    4,765
    Ratings:
    +6,822 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Please use this tool: http://www.dependencywalker.com/ and open the EVRPresenter.dll in it.

    I expect that you will see some red colored .dll names which are missing. Please post a screenshot of the Dependency Walker window.

    I think it's related to VC redists, maybe you have to uninstall/reinstall them again.
     
  11. hanil

    hanil Portal Member

    Joined:
    October 8, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I think this cannot be solved to reinstall only VC 2013 x86 / x64, because both i have done repeatedly.


    EDIT://20:40: I give up right now, I un/installed mp2 vc 2013 x86 / x64, also VC 2012 x86 / x64 doesn't help, for safety I also reinstalled "Feature Meida Pack for N". I also cleaned up my registry and intalled all back.
     

    Attached Files:

    Last edited: December 1, 2015
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!