Nothing in installed extensions anymore

Discussion in 'Skins and Plugins Installer (MPEI)' started by SpudR, October 20, 2012.

  1. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +680 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    No me - and I've not been playing, but the MPEI has lost the list of installed extensions.
    This has happened to me before and I installed all the plugins again, but it's a right royal PITA.

    Is there a way to regenerate the list?


     
    Last edited: October 20, 2012
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    MPE stored it's list of installed extensions in this file:
    c:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Installer\V2\InstalledExtensions.xml
    So at the moment when your list was empty it would be good to know what that file looked like - it might have been in some way corrupted :( or overwritten by some exception or ...
    I haven't had this happen to me yet, so no idea how to reproduce or even fix it.
    The list cannot be generated without that file.
     
  4. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +680 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    It only had info for the DVDart plugin (I checked)
    Just going through reinstalling stuff again...
     
  5. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +680 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    This has just happened again - the 'Installed Extensions' tab is blank
    Luckily I copied the old 'InstalledExtensions.xml' file and copying that version over the existing one works.
    Here's the offending XMLs for your perusal... (These were RAR'd before overwriting with the working version)

    #Edit#
    Thought I'd better upload the working version too...

    #Edit2#
    If you look around line 1623 it looks like the tags are not closed properly for the <MaxVersion> section - would this break the XML and stop it from working??
    From that point on things just go a little weird and do not match the working version at all...
    (File compare utils are sooooo useful!)
     

    Attached Files:

    • V2.rar
      File size:
      186.4 KB
      Uploaded:
      October 30, 2012
      Views:
      120
    • InstalledExtensions.xml
      File size:
      133.6 KB
      Uploaded:
      October 30, 2012
      Views:
      108
    Last edited: October 30, 2012
  6. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Looks like the closing tag for <MaxVersion> is never written because the <Revision> is not written. This surely is the reason why it won't load correctly. I'll try to find out how this invalid xml could be written. Good work we're getting closer now!
     
  7. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +680 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    Ah ha!
    Glad to be of help :)
     
  8. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +680 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    Not sure if it's a bug or by design, but the size of the cache is quite big.
    It was originally @ >450Mb, I deleted all the folders only and did an update, now it's in at 29Mb - that's quite a saving...
    Is this as expected or does the installer clean itself up from time to time?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!