OnlineVideos 2.3.1.0 [2017/05/15] (4 Viewers)

SilentBob

Portal Pro
January 1, 2011
61
76
Home Country
Germany Germany
Country flag
@joecrow from your first logs i do not see anything, it seems the log was created directly after startup.

anyhow, i also experienced the sound issue, hoped that it was only my system.
But i think we have to dig deeper here, i currently have no real clue
from the onlinevideos you see the "playlist which gets loaded"
Code:
OnlineVideosPlayer: Play 'https://mcdn.daserste.de/daserste/de/master_1280p_3628.m3u8'

if you open the playlist in vlc (Ctrl-N open network stream) you get sound, so technically sound is available.
from technical perspective the LiveStream is only one playlist (master.m3u8) which contains the stream in four dimensions (qualities)
these are the qualities which can be selected. so there are no more streams and if you navigate to live stream in browser, via ard mediathek (Das Erste Livestream) you will also get sound.

i also experienced sometimes: After switching between several ard live streams sound appears in "das erste"
but you are right, some streams fail regularly or by default into the no sound issue, others not.
So it really needs some deeper investigations here, @doskabouter do you have an idea how we can get the cause?
 

doskabouter

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 27, 2009
    4,028
    2,265
    Nuenen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Well if that m3u8 contain multiple resolutions you could fetch the contents of that m3u8 and selecting one of the resolutions yourself.
    It could be that there is a videostream which also contain audio (you have to try a bit to see if thats true), if so: return that url in the getvideourl function.
    If not (and in that case there defenitely should be a audiostream url too) only option is to bypass MPUrlSourceSplitter and hope LAV can make something out of it.

    Only other (way harder) option is to see if MPUrlSourceSplitter can merge these 2 streams into one that can be fed into the MediaportalPlayer
     

    astronaut

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 9, 2008
    48
    42
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Great news, many thanks!!! I tried ARD Mediathek out today very briefly. (I didn't know about the global repository in the settings, so it took me some time to figure that out.) I could watch some streams, that was awesome. What I noticed that some categories didn't work initially (error was "Zeitüberschreitung beim Abrufen der dynamischen Bibliotheken" in most cases), but after trying a second or third time I got most of them working. I didn't notice any missing sound. I am not using MPUrlSourceSplitter (at least I think I don't).
     

    doskabouter

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 27, 2009
    4,028
    2,265
    Nuenen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Great news, many thanks!!! I tried ARD Mediathek out today very briefly. (I didn't know about the global repository in the settings, so it took me some time to figure that out.) I could watch some streams, that was awesome. What I noticed that some categories didn't work initially (error was "Zeitüberschreitung beim Abrufen der dynamischen Bibliotheken" in most cases), but after trying a second or third time I got most of them working. I didn't notice any missing sound. I am not using MPUrlSourceSplitter (at least I think I don't).
    Just a small remark:
    Everyone except a very small select group uses MPUrlSourceSplitter (The Onlinevideos version where you can disable that isn't released yet)
     

    joecrow

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • August 9, 2012
    1,999
    1,419
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    @joecrow from your first logs i do not see anything, it seems the log was created directly after startup.


    Code:
    OnlineVideosPlayer: Play 'https://mcdn.daserste.de/daserste/de/master_1280p_3628.m3u8'

    if you open the playlist in vlc (Ctrl-N open network stream) you get sound, so technically sound is available.
    Not sure if it is any help but if I open that stream in MPC-BE I get the same problem, sometimes audio, sometimes not. I tried with both external LAV (same as MP) and using the internal filters, both had the problem. VLC though seems to get audio every time.
     

    astronaut

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 9, 2008
    48
    42
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hi again, I am suddenly having an issue with ZDF streams on one of my PCs (on the other PC, everything is still working. The ZDF streams start to load (progress circle and percentage), but fail to start with error "Abspielen nicht möglich". ARD mediathek works on the same PC. In the MP log, I found the following lines:

    [2021-08-28 15:42:56,440] [Log ] [MPMain ] [WARN ] - VMR9: Pin: 0 not connected: 80040209
    [2021-08-28 15:42:56,441] [Log ] [MPMain ] [WARN ] - VMR9: Pin: 1 not connected: 80040209
    [2021-08-28 15:42:56,441] [Log ] [MPMain ] [WARN ] - VMR9: Pin: 2 not connected: 80040209

    In MPUrlSourceSplitterLog, the following lines seem to be corresponding:

    28-08-2021 15:42:56.411 [ 918] [{9542CB42-CFD9-4838-A12A-00ED2843700A}] [Error] MPUrlSourceSplitterOutputPin: Connect(): pin 'Audio', End, Fail, result: 0x8004025C
    28-08-2021 15:42:56.411 [ 918] [{9542CB42-CFD9-4838-A12A-00ED2843700A}] [Error] MPUrlSourceSplitterOutputPin: Connect(): pin 'Audio', End, Fail, result: 0x80040207
    28-08-2021 15:42:56.411 [ 918] [{9542CB42-CFD9-4838-A12A-00ED2843700A}] [Error] MPUrlSourceSplitterOutputPin: CheckMediaType(): pin 'Audio', End, Fail, result: 0x80070057
    28-08-2021 15:42:56.411 [ 918] [{9542CB42-CFD9-4838-A12A-00ED2843700A}] [Error] MPUrlSourceSplitterOutputPin: Connect(): pin 'Audio', End, Fail, result: 0x8004025C
    28-08-2021 15:42:56.411 [ 918] [{9542CB42-CFD9-4838-A12A-00ED2843700A}] [Error] MPUrlSourceSplitterOutputPin: Connect(): pin 'Audio', End, Fail, result: 0x80040207
    28-08-2021 15:42:56.411 [ 918] [{9542CB42-CFD9-4838-A12A-00ED2843700A}] [Error] MPUrlSourceSplitterOutputPin: Connect(): pin 'Audio', End, Fail, result: 0x80040207
    28-08-2021 15:42:56.411 [ 918] [{9542CB42-CFD9-4838-A12A-00ED2843700A}] [Error] MPUrlSourceSplitterOutputPin: Connect(): pin 'Audio', End, Fail, result: 0x80040207
    28-08-2021 15:42:56.413 [ 918] [{9542CB42-CFD9-4838-A12A-00ED2843700A}] [Error] MPUrlSourceSplitterOutputPin: Connect(): pin 'Audio', End, Fail, result: 0x8004025C
    28-08-2021 15:42:56.414 [ 918] [{9542CB42-CFD9-4838-A12A-00ED2843700A}] [Error] MPUrlSourceSplitterOutputPin: Connect(): pin 'Audio', End, Fail, result: 0x80040200

    In MP codec settings, EVR is selected, not VMR9. Does anybody have an idea what might be wrong or how I can narrow down the causes?
     

    Attachments

    • MediaPortal.log
      105.6 KB · Views: 0
    • evr.log
      38.5 KB · Views: 0
    • MPUrlSourceSplitter.log
      6.7 MB · Views: 0

    joecrow

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • August 9, 2012
    1,999
    1,419
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    I can confirm ZDF Live channels are not working for me also when I select the MPUrlSourceSplitter (catchup is still good) but no problem with LAV! I am seeing a different error to that reported above see attached screenshot and log extract below but I do use Madvr rather than EVR so maybe that is the difference.:unsure:. All my other sites are working as expected.
    Full logs for this single incident are available on request.
    BTW question for @astronaut if you play ARD programs at 1280x720 does your audio stutter?

    ov1.jpg


    [08-31 10:31:27,076] [OnlineVideos] [DEBUG] GetWebData-GET: 'https://www.zdf.de/'
    [08-31 10:31:30,313] [OnlineVideos] [DEBUG] GetWebData-GET: 'https://api.zdf.de/tmd/2/ngplayer_2_4/live/ptmd/247onAir-201'
    [08-31 10:31:32,192] [MPMain ] [INFO ] Preparing graph for playback of 'https://zdf-hls-15.akamaized.net/hls/live/2016498/de/veryhigh/master.m3u8'
    [08-31 10:31:33,528] [OnlineVideos] [INFO ] Start prebuffering ...
    [08-31 10:31:33,530] [OnlineVideos] [INFO ] BufferFile : using 'MediaPortal IPTV filter and url source splitter' as source filter
    [08-31 10:31:33,551] [OnlineVideos] [INFO ] BufferFile : loading url: 'https://zdf-hls-15.akamaized.net####Url=https://zdf-hls-15.akamaized.net/hls/live/2016498/de/veryhigh/master.m3u8&'
    [08-31 10:31:34,965] [OnlineVideos] [DEBUG] Buffering: 2/2 KB (100%)
    [08-31 10:31:35,068] [OnlineVideos] [INFO ] Buffering was aborted.
    [08-31 10:31:35,202] [OnlineVideos] [WARN ] Unspecified error
    [08-31 10:33:22,446] [MPMain ] [INFO ] restoring search category...
    [08-31 10:33:22,446] [MPMain ] [INFO ] Search category restored to All
    [08-31 10:33:22,880] [OnlineVideos] [INFO ] Looking for dynamic categories for site 'Favorites'
    [08-31 10:33:22,880] [OnlineVideos] [INFO ] Found 4 dynamic categories for site 'Favorites'
    [08-31 10:33:22,899] [MPMain ] [INFO ] restoring search category...
    [08-31 10:33:22,899] [MPMain ] [INFO ] Search category restored to All
     

    doskabouter

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 27, 2009
    4,028
    2,265
    Nuenen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    hm, this might be some unrecognized audiostream. I'll put it on my list to check

    Edit:
    First one (from @astronaut ) plays fine here probably due to a fix I did on the MPUrlSourceSplitter, can you try updating that and see if that helps?
    Second one (from @joecrow ) is geoblocked, so I can't say anything about that...
     
    Last edited:

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I've been using version 1.2.2.0 for years and have found no need to upgrade to newer version. I hate it that skins loose compatibility with almost every new version. And new skins are too 'fancy' for my taste. I use a customized version of the default wide skin with only Videos and TV in the main menu. I use mediaportal for recording...
    I've been using version 1.2.2.0 for years and have found no need to upgrade to newer version. I hate it that skins loose...
    I've been using version 1.2.2.0 for years and have found no need to upgrade to newer version. I hate it that skins loose...
    Replies
    0
    Views
    118
    https://issues.team-mediaportal.com/browse/MP1-5078 and added to the next release of MediaPortal
    https://issues.team-mediaportal.com/browse/MP1-5078 and added to the next release of MediaPortal
    Hi there, Every now and then, when playing a video no image is rendered. The audio plays fine, but the screen stays black. Not...
    Replies
    49
    Views
    3K
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the next release. We allocate about one month for Pre Release testing. In that time we will only fix bugs, after which comes the final release! Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Replies
    0
    Views
    531
    • Sticky
    We have just released MediaPortal 1.29 The Phantom Menace Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog not switch Mediaportal log to Debug level [MP1-5082] - Error when MP restart [MP1-5086] - XMLTV Import error - An item with the same key has already been added. Since Pre-Release : [MP1-5089] - MpurlSourceSplitter...
    We have just released MediaPortal 1.29 The Phantom Menace Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog not switch...
    We have just released MediaPortal 1.29 The Phantom Menace Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog not switch...
    Replies
    0
    Views
    382
    It's very strange, but you can see that it happens. The logic of NSIS is a complete mystery. :)
    It's very strange, but you can see that it happens. The logic of NSIS is a complete mystery. :)
    We have just released MediaPortal 1.28 Summer Breeze Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5053] - TV framerate is not...
    Replies
    12
    Views
    1K
    Top Bottom