OnlineVideos - Starting videos takes minutes, slow buffering (1 Viewer)

vharten

Portal Member
October 29, 2007
11
0
Netherlands Netherlands
Country flag
I have the following issue when starting video's from several sources (Uitzending Gemist, NOS): The initial buffering is very slow, so I have to wait several minutes before the video actually starts. At first, nothing happens, then the counter starts from 0% to 100% and then after a while, the video starts. After start of the video, everything is fine, all video's, also HD, play smoothly.

Does anyone have a clue?
 

rich76

Portal Pro
December 3, 2006
141
30
United Kingdom United Kingdom
Country flag
If you use Microsoft security essentials or other anti virus try excluding MP folders from being scanned.

HTH

Rich
 

vharten

Portal Member
October 29, 2007
11
0
Netherlands Netherlands
Country flag
That did the trick, I excluded the Mediaportal process in Security Essentials. That bugged me for a long time, but never associated it with the virus scanner ...

Thanks a lot for the reply, Rich!
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
A OnlineVideos MediaPortal 1 Plugins 3
morpheus_xx [WiP] OnlineVideos: New browser based playback support using WebDriver, new Amazon siteutil MediaPortal 2 14
bta489 [solved] System goes to Standby during Amazon Prime Playback OnlineVideos 2
J Debug OnlineVideos, How To? OnlineVideos 1
Predpray OnlineVideo 2 Probleme Allgemeines Support- und Diskussionsforum 12
HTPCSourcer MP2 OnlineVideos Overhaul MediaPortal 2 46
HTPCSourcer OnlineVideos is not remembering my sites MediaPortal 2 25
P MP2 - V2.1 Bug - Onlinevideos U.S. Amazon Prime Fails to Connect Older releases 5
E OnlineVideo Plugins - eigene Videostreams hinzufügen Plugins & Erweiterungen 0
da3dsoul MP2 Plugin - Getting Started (Directory Tree and Player) Plugin Development 27
BrownGhost Mepo/MediaInfo takes 59 secunds to open library and start play :o( General Support 26
D Getting Started General Support 30
horned_reaper [Music] 5012: Start current music track from the beginning Improvement Suggestions 37
T [solved] Green Button start MP not working....but box ticked in config. General Support 1
W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on most channels and on recordings from the same channels General Support 20
W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on some channels and on some recordings Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
vvulture UNKNOWN ERROR when starting live TV General Support 6
ajs Trakt error when start with MP crash Trakt 1
F Recording starts at second time only MediaPortal 1 Talk 6
tano_grasa Movie cover not showing when starting a movie aMPed 0
ajs [solved] 4982: Why this error hard stop when Mediaportal start? MediaPortal 1 3
joecrow AMD Radeon Settings app. won't start after hibernation. General Support 0
Icaro Close MP when the external player is started General Support 13
M MP1 stops responding after Starting Plugins General Support 14
joecool70 Fehlermeldung Error invoking action "Start Timeshift" Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
Similar threads

























Top Bottom