Playback stuttering after upgrade from MP1 on Windows 7 to MP2 on Windows 10

Discussion in 'General' started by wolluf, January 20, 2019.

  1. wolluf
    • Premium Supporter

    wolluf MP Donator

    Joined:
    June 6, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Was running media portal 1 on a windows 7 machine - playback of films and recorded TV series just worked. About 2 years ago, I tried updating my machine to windows 10 - but found that my film and TV series files got out of sync the longer they played - so reverted to Windows 7. When media portal 2 was released, I thought I'd try again - upgrading to windows 10 and media portal 2. Mostly it works fine, but some files play stuttering (they are fine for example played on their own on vlc media player.) Virtually all my files are x265 mkv format - most are 720p or 1080p. Restarting MP2 will sometimes fix the issue - but not always. The machine is a low powered (25 watt) amd 5350 quad core 2.05 ghz cpu with onchip radeon graphics and 4GB RAM. But as I say, never a problem under windows 7/MP1 - same files play no problem. Any ideas? Thanks.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. ge2301
    • Team MediaPortal

    ge2301 MP2 Design

    Joined:
    January 11, 2014
    Messages:
    6,035
    Likes Received:
    1,505
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Automotive Industry
    Location:
    Stuttgart (But living abroad)
    Ratings:
    +2,276 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Did you uninstall with the installation of Windows 10 also MP1? Please see in the forum how to report problems. Without log files we can not help you, because only there we can see what is happening in the background.
     
  4. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,500
    Likes Received:
    1,105
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,371 / 21
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    What might help is an upgrade of LAV. I am using the latest nightly 0.73.1-30 and it solved some other video playback problems that I had.

    Generally speaking we require log files at DEBUG level to be able to say more.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!