playing mp3s with ampdroid problem (1 Viewer)

Rbentley100

Portal Pro
December 6, 2011
50
5
34
United Kingdom United Kingdom
Hi,

I am loving ampdroid at the moment. I particularly like being able to turn my tv off and still flick between music. Makes it perfect for when we have guests etc.

However I have only recently switched over to mpextended and the new version. It all looks good and is certainly a lot easier to configure. However it doesnt seem to be working with mp3s.

If I play an mp3 on the PC with my remote it works without a hitch! However if I try and play one on the PC from ampdroid it tells me it basically doesnt have the required codec. This error then occurs for every mp3 I try and play until I restart mediaportal.

I am just wondering if anyone else has experienced this and if so how I can fix it?

Thanks in advance
 

Rbentley100

Portal Pro
December 6, 2011
50
5
34
United Kingdom United Kingdom
the version that has been out for months. version 1.0.1

(I am slow on the uptake of this one :) been very busy :(
 

Rbentley100

Portal Pro
December 6, 2011
50
5
34
United Kingdom United Kingdom
ok, I will attempt to get these next time I get some time to play (at work at the moment), I was more wondering if anyone else had experienced the issue at the moment. But I guess not :(

Thanks
 

Rbentley100

Portal Pro
December 6, 2011
50
5
34
United Kingdom United Kingdom
hmm, I went to try and connect last night (to get some logs for the above error) and ampdroid wouldnt even connect, I am unsure why. I am getting an error when I try and attach a log file so I have just inserted the relevant section from my catlog file from my phone.

The IP address hasnt changed, both machines were succesfully connected to the wireless network. I tried using a new QR scan to no avail

Thanks in advance

06-26 07:37:55.751 I/aMPdroid(14312): Connecting WifiRemote: 192.168.0.2:8017
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): Error connecting WifiRemote
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): java.net.SocketException: No route to host
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at org.apache.harmony.luni.platform.OSNetworkSystem.connect(Native Method)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at dalvik.system.BlockGuard$WrappedNetworkSystem.connect(BlockGuard.java:357)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at org.apache.harmony.luni.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:207)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at org.apache.harmony.luni.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:440)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at java.net.Socket.connect(Socket.java:1013)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at com.mediaportal.ampdroid.api.wifiremote.WifiRemoteMpController.connect(WifiRemoteMpController.java:361)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at com.mediaportal.ampdroid.api.ClientControlService.connect(ClientControlService.java:306)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at com.mediaportal.ampdroid.api.DataHandler.connectClientControl(DataHandler.java:784)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at com.mediaportal.ampdroid.activities.BaseActivity$ConnectClientControlTask.doInBackground(BaseActivity.java:87)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at com.mediaportal.ampdroid.activities.BaseActivity$ConnectClientControlTask.doInBackground(BaseActivity.java:1)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at android.os.AsyncTask$2.call(AsyncTask.java:185)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:306)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:138)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1088)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:581)
06-26 07:37:56.692 I/aMPdroid(14312): at java.lang.Thread.run(Thread.java:1027)
06-26 07:37:58.043 D/aMPdroid(14312): Listener class com.mediaportal.ampdroid.activities.HomeActivity already added
06-26 07:37:58.143 I/aMPdroid(14312): Connecting WifiRemote: 192.168.0.2:8017
06-26 07:38:00.155 I/aMPdroid(14312): Error connecting WifiRemote
 
Last edited:

Rbentley100

Portal Pro
December 6, 2011
50
5
34
United Kingdom United Kingdom
finally sorted out my network issue :s

here are the logs for the error:

in these logs I load mediaportal, go to music, play some music from the PC successfully, then load exactly the same track from ampdroid and get the error message (spammed for the entire album) then I play a different track on the PC just fine with my normal remote.

if you need any more info please let me know

thanks in advance
 

Rbentley100

Portal Pro
December 6, 2011
50
5
34
United Kingdom United Kingdom
no-one has any ideas?

the errors that look relevant seem to be below. It looks like ampdroid is trying to load the mp3 from the wrong location on my pc (Compilations as opposed to Classical (they are both correct folders on my PC, but only classical actually contains this mp3)

Cheers

2012-06-29 00:11:36.687616 [Debug][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper: disabled for this content
2012-06-29 00:11:36.687616 [Info.][MPMain(1)]: PlaylistPlayer: *** unable to play - D:\Music\Compilations\Classical 1 giant leap\01 Dunya Salam.mp3 - skipping track!
2012-06-29 00:11:36.688616 [Debug][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper: isVideo:False, isDVD:False[enabled:False]
2012-06-29 00:11:36.688616 [Debug][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper: disabled for this content
2012-06-29 00:11:36.688616 [Info.][MPMain(1)]: g_Player.Play(D:\Music\Compilations\Classical 1 giant leap\02 My Culture.mp3 Unknown)
2012-06-29 00:11:36.688616 [Debug][MPMain(1)]: PlayerFactory: Successfully created player instance for file - D:\Music\Compilations\Classical 1 giant leap\02 My Culture.mp3
2012-06-29 00:11:36.688616 [Info.][MPMain(1)]: AudioPlayerVMR7.play D:\Music\Compilations\Classical 1 giant leap\02 My Culture.mp3
2012-06-29 00:11:36.702617 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: First try to insert new audio renderer Default DirectSound Device
2012-06-29 00:11:36.702617 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: Found audio renderer
2012-06-29 00:11:36.702617 [Debug][MPMain(1)]: DirectShowUtils: added filter:Default DirectSound Device to graph
2012-06-29 00:11:36.703617 [Info.][MPMain(1)]: g_Player: ended
2012-06-29 00:11:36.703617 [Debug][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper: isVideo:False, isDVD:False[enabled:False]
2012-06-29 00:11:36.703617 [Debug][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper: disabled for this content
2012-06-29 00:11:36.703617 [Info.][MPMain(1)]: PlaylistPlayer: *** unable to play - D:\Music\Compilations\Classical 1 giant leap\02 My Culture.mp3 - skipping track!
2012-06-29 00:11:36.704617 [Debug][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper: isVideo:False, isDVD:False[enabled:False]
2012-06-29 00:11:36.704617 [Debug][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper: disabled for this content

while when I load it directly I get the message:

2012-06-29 00:11:26.171014 [Debug][MPMain(1)]: Folder: D:\Music\Classical\1 giant leap : took : 0.2420139 s to load
2012-06-29 00:11:26.172014 [Debug][FileExistsCache Thread(8)]: FileExistsCacheThread: new items found waiting for caching: 1
2012-06-29 00:11:26.172014 [Debug][FileExistsCache Thread(8)]: InsertFilesIntoCacheAsynch: pre-scanning dir : c:\programdata\team mediaportal\mediaportal\thumbs\music\albums
2012-06-29 00:11:26.174015 [Debug][FileExistsCache Thread(8)]: FileExistsCacheThread: no more items to cache, suspending thread.: 1
2012-06-29 00:11:27.970117 [Debug][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper: isVideo:False, isDVD:False[enabled:False]
2012-06-29 00:11:27.970117 [Debug][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper: disabled for this content
2012-06-29 00:11:27.970117 [Info.][MPMain(1)]: g_Player.Play(D:\Music\Classical\1 giant leap\01 Dunya Salam.mp3 Unknown)
2012-06-29 00:11:27.977118 [Info.][MPMain(1)]: Loading external players plugins
2012-06-29 00:11:27.978118 [Info.][MPMain(1)]: found plugin:MediaPortal.ITunesPlayer.ITunesPlugin in C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
2012-06-29 00:11:27.978118 [Info.][MPMain(1)]: player:iTunes. author: Frodo
2012-06-29 00:11:27.978118 [Info.][MPMain(1)]: found plugin:MediaPortal.WinampPlayer.WinampPlugin in C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
2012-06-29 00:11:27.979118 [Info.][MPMain(1)]: player:Winamp. author: int_20h
2012-06-29 00:11:27.979118 [Debug][MPMain(1)]: PlayerFactory: Successfully created player instance for file - D:\Music\Classical\1 giant leap\01 Dunya Salam.mp3
2012-06-29 00:11:27.981118 [Info.][MPMain(1)]: AudioPlayerVMR7.play D:\Music\Classical\1 giant leap\01 Dunya Salam.mp3
2012-06-29 00:11:27.995119 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: First try to insert new audio renderer Default DirectSound Device
2012-06-29 00:11:28.060122 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: Found audio renderer
2012-06-29 00:11:28.062123 [Debug][MPMain(1)]: DirectShowUtils: added filter:Default DirectSound Device to graph
2012-06-29 00:11:28.276135 [Info.][MPMain(1)]: g_Player.OnStarted() D:\Music\Classical\1 giant leap\01 Dunya Salam.mp3 media:Music
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
joecrow [solved] DVD won't play properly. General Support 3
M.Hulot MP plays in Internal Blu-ray-Player-mode always first audio stream not the one I chosen in settings General Support 1
BrownGhost Mepo/MediaInfo takes 59 secunds to open library and start play :o( General Support 26
I 1.25.0 Videos in HEVC UHD 2160p don't play good watch/edit Videos 8
CanadianEh MP TV server rebuild with Colossus 2 - Kodi clients receive PMT error when playing videos recoreded by Colossus 2 TV-Server 1
M [solved] WTV Files does not play on client, MPEG files works well General 1
A [solved] How to Play All Videos in a List watch/edit Videos 3
horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not shuffle Fanart Handler 20
horned_reaper [solved] No Fanart when playing Fanart Handler 115
horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not appear immediately after downloading Fanart Handler 272
B MP 2.2.3 Error playing videos from NAS Submit: Bug Reports 2
N Play a TV recording needs a double selection - twice ok on remote Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
M MP 2.2.3 Unable to play .ts recordings and MediaPortal stops working for TV viewing General 31
Z Error when attempting to play Blu Ray General 1
Rob Hexenmeister Playing with hyperlinkParameter and List Control indexes General Support 2
C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
2BitSculptor MP 1.23.. music stops playing General Support 6
C Attempt to play DVD locks up MediaPortal watch/edit Videos 0
H Unable to play stream - again... Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
B Suddenly MP is unable to play anything Watch / Listen Media 6
Edwardfc [solved] Mp 2.2.1 Configuration Issues - Goes to Sleep while playing Music General 6
M After a while Live TV or Recorded TV doesn't play first time General Support 9
L [solved] MP2 doesnt play anything - player missing? General 1
badboyxx MP 1.22 final is crashing when jumping forward while playing DVD-Iso watch/edit Videos 26
S [solved] Live TV playing stopped General 13
Similar threads

























Top Bottom