Power Scheduler Not Scheduling Wakeup

Discussion in 'General Support' started by HtownWMC, October 1, 2017.

  1. HtownWMC

    HtownWMC Portal Member

    Joined:
    December 13, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I am having this same problem discussed here, but my PowerScheduler plugin "Next wakup time" field is blank. I have confirmed that my computer can wake itself for scheduled tasks and the various other possible problems listed there are not affecting me. My problem appears to be that PowerScheduler has stopped scheduling wakeups based on my recordings and WebEPG grabber. Everything works fine when the computer is already awake. Everything was working fine until this past May at the end of the TV season. I shifted my recordings to another desktop which has the same MP setup but isn't experiencing problems. TV season is starting up again so I'm trying to fix this issue without forcing my computer to always be awake. I've attached some logs, can anyone help me sort this out?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Apparently the PowerScheduler plugin is disabled:
    [2017-09-30 16:41:34,743] [Log ] [TVService] [INFO ] - TV Service: Plugin: PowerScheduler disabled

    Obviously the PS plugin won't wake up your PC when it's disabled!

    P.S. Remember that you must restart the TV service (TV Server Configuration -> manual control -> stop service... then start service) after enabling any plugin.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. HtownWMC

    HtownWMC Portal Member

    Joined:
    December 13, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    One day perhaps I wont be such a n00b, but in the meantime, thank you, your feedback is exactly what I needed to fix my issue.

    I can't recall why I disabled it originally, possibly one of the troubleshooting tips, but I thought I had re-enabled it. I did not realize I had to manually restart the service like you explained since other items have prompted to require a restart. Regardless, I manually restarted my service and it works now!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!