Problem Playing Movie with Multiple Audio Streams

Discussion in 'Codecs, External Players' started by jacc1234, October 17, 2010.

  1. jacc1234

    jacc1234 Portal Pro

    Joined:
    April 11, 2008
    Messages:
    167
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    MediaPortal Version: 1.1.1
    MediaPortal Skin: StreamedMP
    Windows Version: Vista x64 SP1
    CPU Type: AMD 5050e
    HDD: Seagate 1TB
    Memory: 4GB GSkill DDR2 800
    Motherboard: ECS GeForce6100PM-M2
    Video Card: AMD 4650
    Video Card Driver: 10.1
    Sound Card: CMEDIA
    Sound Card AC3: optical
    Sound Card Driver: CMIDriver-1.2.3-bin-x64-WaveRT
    1. TV Card: N/A
    1. TV Card Type: analog, ATSC
    MPEG2 Video Codec: PowerDVD 10
    MPEG2 Audio Codec: FFDSHOW
    h.264 Video Codec: SAF
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Antec Fusion 430
    Cooling: 2x 120 MM
    Power Supply: Anetc 430w
    Remote: Microsoft MCE
    TV: Samsung LN46A630
    TV - HTPC Connection: HDMI

    I am currently unable to play a movie that has three audio streams with the latest version of SAF5. I was able to get playback to start but it fails after a few seconds. The file has one AC3 audio track and the others are aac. I have attached the mediainfo for the file and the Mediaportal log.


     

    Attached Files:

    • movie.txt
      File size:
      4 KB
      Uploaded:
      October 17, 2010
      Views:
      79
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    jacc1234:

    -use default audio renderer in MePo (not SPDIF Interface)
    -remove anything from MePo postprocessing (if you add FFDshow audio docoder here)

    BTW, acording to your HW description (TV - HTPC Connection: HDMI) you doesnot have reciever, so why are you trying to passthrough AC3 audio?
    I doubt your TV i able to decode AC3 audio from HDMI source...
     
    • Like Like x 1
  4. jacc1234

    jacc1234 Portal Pro

    Joined:
    April 11, 2008
    Messages:
    167
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    I do have a receiver, I output HDMI to my TV and SPDIF to the receiver. I will try the settings you mentioned and let you know if it works.
     
  5. mat123

    mat123 Portal Pro

    Joined:
    February 28, 2009
    Messages:
    102
    Likes Received:
    19
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +19 / 0
    Home Country:
    Slovenia Slovenia
    Show System Specs
    I also have an receiver with HDMI and noticed this with an MKV file.

    EDIT: My mistake. I disabled Connect as PCM first under ffdshow Audio Output options, but it must be enabled.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!