[other] Problems with dropping frames with EVR (1 Viewer)

jonm

Portal Pro
January 12, 2009
429
26
Wales
Wales Wales
Country flag
Just wondering if other people are still seeing this issue? I'm still using VMR9 as a workaround which isn't ideal in Win7 but gives me no dropped frames. With EVR I still have problems.
 

elliottmc

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Just wondering if other people are still seeing this issue? I'm still using VMR9 as a workaround which isn't ideal in Win7 but gives me no dropped frames. With EVR I still have problems.
    Hi,

    What screen resolution are you using? The intel G45 graphics are probably a bit under-powered, so that could well be your problem. MediaPortal needs reasonably powerful graphics to do all it does, so you might find that a file that plays okay in windows media player does not work as smoothly in mediaportal.

    I'd advise you to get a dedicated graphics card, maybe geforce220 or similar.

    If you are still having problems and are using RC6, it is worth posting in the RC3-RC6 area of the forum, with logs of course.

    Best wishes,

    Mark
     

    jonm

    Portal Pro
    January 12, 2009
    429
    26
    Wales
    Wales Wales
    Country flag
    Hi, I'm using 1920x1080. I didn't think the G45 was under-powered, that's a bit disappointing.

    Guess I need to throw yet more money at the HTPC, I suppose another 100 quid won't hurt in the grand scheme of things! ;)
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi, I'm using 1920x1080. I didn't think the G45 was under-powered, that's a bit disappointing.

    Guess I need to throw yet more money at the HTPC, I suppose another 100 quid won't hurt in the grand scheme of things! ;)
    Maybe someone else has benchmark figures. I may be giving you incorrect information. I agree that this whole HTPC business is a bit expensive.

    Which part of Wales are you in?

    Mark
     

    jonm

    Portal Pro
    January 12, 2009
    429
    26
    Wales
    Wales Wales
    Country flag
    Yeah, I think I'll try and find some benchmarks to compare with Nvidia and ATI, could be interesting. I'm in sunny mid-Wales :)
     

    Holzi

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • April 21, 2010
    7,930
    2,234
    Ba-Wü
    Germany Germany
    Country flag
    Can anyone tell me why i only get this and no graphs?



    My graphic card is a Ge-Force 9600M GT and im using Vista 32bit . Are there any known problems?
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
    A [solved] DiseqC problems after upgrade to 1.25 General Support 9
    M Problems with VFD Display after standby- Futaba DM140GINK Mini Display 0
    R Connection (api) problems with thetvdb.com General 3
    123vak123 [solved] 5008: The problem with scrolling text in the "listcontrol" in 4K General Support 22
    framug 1.24.0 1.25.0 pre : problem with build ? 1.24 Pre Release 89
    J Problems with 1.24 StreamedMP 19
    Rob Hexenmeister Navigation problems adding menu buttons to EPG General Support 1
    404 [solved] EPG problem after Win10 'upgrade' General Support 1
    framug [EPG] Some problems with DVB EPG Improvement Suggestions 49
    C strange tuner(?) problem TV-Cards 0
    R Problems accessing MySQL database remotely MediaPortal 1 Talk 0
    T [solved] Startup problem General 6
    G Problems with DRR MediaPortal 1 Talk 1
    rsbrux 1.23.0 MPE Manager Problem with LAV Filters Bugreports 2
    S Problem with Remote Control One-for-all Streamer Newcomers Forum 6
    joecrow Default Wide HD Xmas Theme Problem General Support 3
    K Sleep mode problem after formating General Support 2
    P IPTV Channel Problem TV-Server 0
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    nominefi Problem scanning channels. General Support 0
    E Swedish subtitles problem General 2
    G Newb trying MP2, trouble with guide data General 5
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    geotwticher [solved] Fatal Error 0x80070643 during MP2 installation General 7
    Top Bottom