Pumping audio (1 Viewer)

utilutil

Portal Member
September 10, 2012
5
0
75
Greenland Greenland
Hi, I recently upgraded to media portal 1.6 which carried with it LAV Audio decoder 0.58.2. I went to listen to a track called Hounds of winter by Sting and got really bad pumping. Like a compressor with a release time of about 1s. Tried playing the track in windows media player and the effect is not present, no effects applied in the sound card manager. Tried with speakers and headphones same effect. Have unchecked Clipping protection in LAV audio configuration. (though mixing is not enabled). Have tried both dshow internal player and bass player in Mediaportal configuration. When the volume is reduced (master soundcard volume) the effect is still present.
This sounds like a LAV issue to me... anyone got any suggestions ?
Cheers.
B.
 

Shangostar

MP Donator
  • Premium Supporter
  • December 27, 2009
    438
    125
    Somerset
    United Kingdom United Kingdom
    Maybe the compression is enabled in MP,
    Config,music,music DSP then bass dsp/fx tab

    Though cant see why a setting would be evident in one track and not others, maybe something to do with replay gain info written into the track that is not being read by wmp
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    Stephen O'Kane [SOLVED] TV Stream stuttering - both Video and Audio Watch / Listen Media 14
    M.Hulot MP plays in Internal Blu-ray-Player-mode always first audio stream not the one I chosen in settings General Support 1
    Golf4 TV-Records werden als Audio-Files importiert ? Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    W [solved] Incorrect audio being reported Moving Pictures 4
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20
    ninja 12 Audio dropouts with Dolby / DTS watch/edit Videos 12
    bta489 [solved] DVB-T2 Recordings: Sometimes no Audio after muxing with mkvmerge Tools and other software 2
    T [solved] MP2 Switch off visualisation when listening to audio....PLEASE!!! General 23
    azzuro [fixed] [WIP MP2.3] - Audio files not imported to MP MediaPortal 2 18
    S Remote button to change audio and subtitle on / off General 10
    F Audio render and font error in my logs General Support 2
    R [solved] Command / Shortcut for changing subtitles or audio Archive 5
    K Multichannel audio and subtitles for TV not properly supported General Support 4
    Glith Audio out of sync after pause. Rewind 15sec gets it into sync again. MediaPortal 1 Talk 0
    C ARC Audio Renderer Changer: wo kann man es konfigurieren? Video & DVD 15
    joecrow No Audio after MP Start/Resume from Sleep General Support 0
    C Ability to browse videos and audio by folder General 2
    Lichloathe Offline audio content General 9
    G How best to get cover art for tracks to show up on the Audio Menu (Latest Added, Unplayed)? General 9
    Ralph Holmes Wrong audio source in TV General 1
    CyberSimian [Proposal] Audio description MediaPortal 1 10
    ge2301 [fixed] [MP2-807] Problem when switching player in PiP mode with audio files MediaPortal 2 32
    cladinshadows85 [solved] Audio playing mutiple times over video and crashing General 8
    H Live TV info OSD not displaying number of audio channels General Support 3
    T Moving Pictures...seem to have 'lost' ability to display Movie info. (eg Resolution/Audio) Moving Pictures 2
    Similar threads

























    Top Bottom