Quality Setting PVR / playing Quicktime-Files / Cinematrailer-Plugin (1 Viewer)

XMan5

New Member
July 28, 2006
2
0
49
Windows Version: Windows XP Pro SP2 German
CPU Type: P4 2,53 GHz
Memory: 1 GB RAM DDR CL2,5 MDT
Motherboard: Asus P4B533-E Deluxe
Motherboard Chipset: i845
Motherboard Bios: up-to-date
Video Card: Club 3D Radeon 9700
Video Card Driver: ATI Catalyst V6.5
Sound Card: Soundblaster Audigy LS
Sound Card AC3:
Sound Card Driver: up-to-date
1. TV Card: Hauppauge PVR-350
1. TV Card Type:
1. TV Card Driver: V 2.5 German
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
Video Codec: Quicktime Alternative, DivX 6, Mediaplayer 9
Audio Codec:
Satelite/CableTV Provider: iesy (cable-tv Hessen)
HTPC Case:
Power Supply: Coba Supersilent 400W
Remote: Hauppauge
TV: none
TV - HTPC Connection: none

MP-Version: V 0.2.0.2


Problem 1
Quality setting of Hauppauge PVR-350 do not work. Medium quality in MP-Setup (under TV-card option of Hauppauge) 2000-4000 VBR.
Recording for 39 minutes is 3,54 GB... so the quality setting has no funktion because 3,54 GB fit to quality 12000 VBR !

If I choose "portable quality" the result is the same... 39 minutes recording with 3,54 GB.

Any ideas for solving the problem ?


Problem 2
Playing cinema-trailer over the cinema-trailer plugin (standardplugin in MP0.2). The movie shows wrong colors... green, yellow and red. Nearly so if you look through a night vision gear. Only a blank windows XP SP2 with mediaplayer 9 and quicktime alternative is installed (s. above).

Playing the same trailer (before downloaded) form my videos in MP shows the trailer with no problems. Also when playing the trailer over media player classic (comes with quicktime alternative).


Problem 3
Playing quicktime-HD- trailer from my videos (before downloaded) with a resolution over 640 pixel - typically 720p shows one time with delay only pictures and no sound. Next time there is sound and no movie picture. Processor-load is in this time at 100%.

No problems if I play the same 720p Trailer over mediaplayer classic only from desktop with cpu-load of 30%.

If I select mediaplayer classic as external player in MP setup there are no problems with playing the movie. Sound and picture are great but the control is less comfortable than internal player of MP.

Any ideas or solutions ?


Thanks for help !
 

idioteque

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 29, 2005
    609
    9
    Netherlands Netherlands
    Windows Version: XP SP2
    CPU Type: Intel Celeron 900
    Memory: 384 SDRAM
    Motherboard: HP VL410
    Motherboard Chipset: Intel 815E
    Motherboard Bios:
    Video Card: Nvidia Fx 5200
    Video Card Driver: 84.20
    Sound Card: SB Live
    Sound Card AC3: No AC3
    Sound Card Driver: 5.12.001.0252
    1. TV Card: none
    1. TV Card Type: none
    1. TV Card Driver: none
    2. TV Card: none
    2. TV Card Type: none
    2. TV Card Driver:
    Video Codec: FFDshow 20060203SSE
    Audio Codec: FFDshow 20060203SSE
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Silverstone LC03
    Power Supply: HP
    Remote: MCE 2005
    TV: Sony 63 CM PIP
    TV - HTPC Connection: S-Video


    plz use seperate bugs to file bugs

    So 1 bug per bug report

    Ues graphedit to see which Direct Show filters MP uses when playing files
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    doskabouter Good quality display Displays 0
    R Correct setting for recordings on shared folder General 0
    J New computer with win10 and how will i set Mediaportal up ? Newcomers Forum 55
    M [fixed] [MP2-831] 12h time format shown in TV Guide with Swedish language settings Submit: Bug Reports 27
    joEhSuper Backup Setting - ErrorBackupFolder TV-Server 9
    Rob Hexenmeister [solved] Customising Fanart Handler settings Fanart Handler 3
    joecrow AMD Radeon Settings app. won't start after hibernation. General Support 0
    L [solved] Modifying programmed recording after setting it General 0
    B [solved] How to manually set MAC of TV Server for WOL Installation, configuration support 2
    X MadVR Settings Video & DVD 2
    J Resume from Standby Last Module TV Showing TV Server Settings Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    D Correct wake-on-lan settings General 3
    G MP Crashed during setting up recording. Newcomers Forum 1
    cbr954rr Overtake/overwrite settings for all clients Feature Requests 0
    cbr954rr Same settings on all Clients? General 6
    framug 1.22.0 BasicHome Editor settings for DefaultWide HD skin not kept when update 1.22 3
    N [Question] [MP2-493] Default culture not saved in settings MediaPortal 2 0
    cbr954rr Movie sets in films General 20
    D PC rebuild & MP2 upgrade - how to preserve database and settings? General 1
    cbr954rr Possibillity to export and import all client settings? General 0
    morpheus_xx [Finished] [MP2-802] TV-Settings availability in all TV screens MediaPortal 2 12
    N [will not fix] Changed settings do not take effect until MP2-Client is stopped and restarted. Submit: Bug Reports 4
    ajs [solved] Latest Media Handler - Skin settings - Custom latests items number Fanart Handler 27
    Rob Hexenmeister [solved] Latests Media Handler - Skinning an updating window or control Fanart Handler 26
    A Operating System Important Win10 Settings for MP Operating System 1
    Similar threads

























    Top Bottom