1.3.x Question about background in basic home (1 Viewer)

megahorst

Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • July 8, 2006
    879
    259
    Germany Germany
    Country flag
    The skin shows my video fanart when I navigate to the video section.
    It doesn't do this when navigating to the music section or to the pictures setting.
    Have I missed a configuration or is this a bug or a "missing feature"?
     

    catavolt

    Design Group Manager
  • Team MediaPortal
  • August 13, 2007
    12,969
    9,311
    Lanzarote
    Germany Germany
    Country flag
    It would be extremely GPU consuming when doing this.
    As a lot of users don´t have super powerful HTPCs, I decided to not put that in ;)
     

    megahorst

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • July 8, 2006
    879
    259
    Germany Germany
    Country flag
    @catavolt
    Thx for your answer.

    For pictures this is understandable for me. The pictures are big and the CPU/GPU has to scale them down to the screen size.
    But just for my understanding:
    What about music? Music Fanart is as big as the movie fanart that is displayed when navigating to the video section. That is working fine. And my htpc is not highend it is a Core2Duo with 1,86 GHz and a ATI 4350.
    Is there any other difference?
     
    Last edited:

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    It would be extremely GPU consuming when doing this.
    As a lot of users don´t have super powerful HTPCs, I decided to not put that in ;)
    If a GPU can play video then it surely can show a static (excluding fades) fan art in the background. Showing video is requiring much more from GPU and if GPU is not powerful enough to play a video then it serves no purpose for MP.
     

    megahorst

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • July 8, 2006
    879
    259
    Germany Germany
    Country flag
    I have tested the new xml.

    Fanart is shown. It works fine
    Thx
     

    mike1

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 7, 2012
    88
    8
    55
    Germany Germany
    The new xml seems no to be part of RC. Does this one work with RC?
     

    catavolt

    Design Group Manager
  • Team MediaPortal
  • August 13, 2007
    12,969
    9,311
    Lanzarote
    Germany Germany
    Country flag
    The above posted xml does work with RC - and no, it´s not integrated as standard xml ;)
     

    mike1

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 7, 2012
    88
    8
    55
    Germany Germany
    Is there any reason not to integrate the music fanart on home screen into 1.4?
    Would be nice...
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    Rob Hexenmeister Skinning Online Videos question OnlineVideos 2
    Rob Hexenmeister Quick question - skinning MyPics General Support 7
    Lichloathe Trakt for MP2 question General 7
    J TV Server setup question Newcomers Forum 0
    A Question about Google Drive sync Feature Requests 3
    C Looking at transitioning from SageTV, but have some questions Newcomers Forum 1
    X Question about Google Token activation of Youtube MediaPortal 1 Talk 0
    P Another Fast Forward/Rewind/Skip/Replay Question General 3
    doskabouter Skin question Skins and Plugins Installer (MPEI) 1
    S Newbie questions Newcomers Forum 17
    M Tuning channels with quad tuner question General 6
    ajs [Help Us!] Extensions plugin question MediaPortal 1 8
    J Trying out MP 1 again, have some questions and a few log files Newcomers Forum 5
    J Question about thumbnail decorations MediaPortal 1 Talk 0
    D A couple of DVD questions General 2
    J A question regarding Slingbox-like capability online General 3
    U 2 questions Newcomers Forum 1
    H MP1.21F video database scan, can it be scheduled to automatically run in background General Support 5
    T I cannot get a basic media import-what is the best configuration? General 10
    Lehmden General Sat>IP Basics and TVE TV Engine 10
    S Display driver failed to start, using microsoft basic display driver instead General Support 23
    Top Bottom