Running into problems with 1.4 version

Discussion in 'OnlineVideos' started by RICHARDG, December 21, 2012.

  1. RICHARDG

    RICHARDG Portal Pro

    Joined:
    August 21, 2006
    Messages:
    333
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +3 / 0
    I can run the 1.3 version but the video stutters, basically is unusable. So I upgraded to 1.4, but when I run it I just get an hour glass function. It runs for ever and never gives me a menu. I have included the log for review. I am at a lose to figure this out.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    We need more logfiles (best a complete set as zip) and some info what site/video you are referring to.
     
  4. RICHARDG

    RICHARDG Portal Pro

    Joined:
    August 21, 2006
    Messages:
    333
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +3 / 0
    I will Zip all the logs together and send them up.
    In the mean time, its any website and subsequently any video stutters on the 1.3 version and moving to the 1.4. I get no sites as I just get the hour glass continuously. Whats odd is, that this was working the other day perfectly. Then the next day I turned in on and I get the hourglass.
    Anyway, logs will be forth coming.
     
  5. RICHARDG

    RICHARDG Portal Pro

    Joined:
    August 21, 2006
    Messages:
    333
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +3 / 0
  6. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I would ask you to uninstall your current Onlinevideos, and then install Onlinevideos 1.4 and select LAV filters on install. After that go into MediaPortal config and select LAV Video and Audio in the Codecs / video page.

    If after that please test on youtube and report if it is working. If not please attach the logs from that run on Youtube.

    You current logs show that your are using OV 1.3 and ffdshow for Video, MPC-MPA for Audio which are probaly outdated.
     
  7. RICHARDG

    RICHARDG Portal Pro

    Joined:
    August 21, 2006
    Messages:
    333
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +3 / 0
    Latest update.
    I uninstalled media-portal and OV.
    Reinstalled it and OV and it worked. Ran it for a few days with little problem other then it tends to crash MP regularly. If I disable the plugin I get no crashes.
    However with a quick restart the plugin works. Today it crashed and I am back with the clock spinning on the screen.
    I am just setting the LAV as you indicated. But I don't think thats it.
    I don't get a menu of websites. I just get the spinning wheel. I don't believe these settings have anything to do with that. But I will do as you suggest, you know more about it then I do.
    I will post the logs as soon as I restart.
     
  8. RICHARDG

    RICHARDG Portal Pro

    Joined:
    August 21, 2006
    Messages:
    333
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +3 / 0
    I restarted and got the spinning clock.
    So I shut down and deleted the DB on the off chance that the DB was corrupted. No luck.
    Spinning wheel.
    Logs are attached
     
  9. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hm, the logs you attached indicate that you played a file from your HDD as last entry in the logfile, nothing about Onlinevideos?
     
  10. RICHARDG

    RICHARDG Portal Pro

    Joined:
    August 21, 2006
    Messages:
    333
    Likes Received:
    3
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +3 / 0
    Yup
    Watched a tv show then went to OV to watch eastenders. No go, spinning clock/wheel.
    Its as if the tool isn't getting to the internet yet I know thats not the case. Weather wikipedia and other internet based plugins get there with no problem,
    When I click on the OV menu item on the main screen of MP, it starts with the screen and goes no further.
    all this started right after a crash.
    I suppose I have a corrupted xml file. but I am not sure how to clear them out completely and reinstall OV.
     
  11. Quarter
    • Super User

    Quarter Super User

    Joined:
    June 21, 2010
    Messages:
    722
    Likes Received:
    110
    Gender:
    Male
    Location:
    Queenstown
    Ratings:
    +141 / 2
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    I have had the wait curser many times when entering OV, No groups or even if I enter site manager to get a list of sites I get nothing. Exiting out of OV will just leave the wait curser displayed on screen. Sorry no logs, but can only guess OV has randomly failed to load the sites xml.
     
    Last edited: December 26, 2012
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!