Sat TV on TV Server 1.4.0 working and starting with 1.5.0 no longer works on my setup (1 Viewer)

BugsBunny

Portal Pro
April 22, 2006
214
25
Tirol
Home Country
Austria Austria
Country flag
I've described my problem here:
And since it is more specific to TV server and as I did some further investigation maybe someone here got an idea what could be wrong with my setup.

So TV works fine using MP 1.4.0, but from 1.5.0 and up TV Server states that port 554 is already bound although no program uses it. In MP 1.4.0 it states port 554 is not bound.
So there must have been a change in network code from 1.4.0 to 1.5.0 and probably a dependency to some other windows services must have been added.

Maybe a developer here instantly knows what it might be?

I like to keep my Windows 7 x64 setup as "minimal" an lean as possible and have all unnecessary services disabled.
Maybe TV server of MP >= 1.5.0 needs some additional service running, that I have got disabled and is not listed under prerequisites?
I'm trying hard to get TV working for MP > 1.4.0
 

BugsBunny

Portal Pro
April 22, 2006
214
25
Tirol
Home Country
Austria Austria
Country flag
I found the resolution:
I had set this registry value set to 0:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WBEM\CIMOM] "EnableEvents"="0"
As soon as I set it back to the default value 1, TV server did no longer say port 554 is bound and TV was working.
On MediaPortal 1.4.0 and earlier the reg value could be set to 0 without any problem. Starting with 1.5.0 channel playback will not work with the value set to 0.
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

So after a long search and a lot of experiments I did find out the culprit: I did disable events of the Common Information Model Object Manager. As soon as they are disabled TV server will always show "port 554 is already bound". Enabling/disabling events is done by this reg key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WBEM\CIMOM]...
So after a long search and a lot of experiments I did find out the culprit: I did disable events of the Common Information Model...
I've got a Digital Devices Cine S2 V7A Twin and a DigitalEverywhere FloppyDTV for Satellite TV. I've been running MediaPortal 1.4.0...
Replies
1
Views
298
I guess someone else uses the e461 Hauppauge USB successfully where switch change between LBNs works. Can you ,please, inform which driver and which MP version you run.
I guess someone else uses the e461 Hauppauge USB successfully where switch change between LBNs works. Can you ,please, inform which...
Hi, my TV Server stopped working when I tried MP 1.28 pre. I made a complete uninstall of all of MP and a new install of MP 1.27...
Replies
1
Views
264
"google translator" Hello I have a problem connecting to the server and watching TV. At home I have a TV server and in the local network all services work, but when I try to connect from outside, the TV does not work on the laptop, it is ok on the smartphone thanks to the "MPextended" plug. I have a public IP at home and I...
"google translator" Hello I have a problem connecting to the server and watching TV. At home I have a TV server and in the local...
"google translator" Hello I have a problem connecting to the server and watching TV. At home I have a TV server and in the local...
Replies
0
Views
450
P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my office machine MP client. Same exact network, firewall, Defender settings. It's a slightly older version of Win 10 though - I haven't updated to 20Hx on it yet. Maybe I shouldn't (or maybe I should image it...
P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my...
Let me start by asking if anyone has TV Server running PROPERLY on a Windows 10 machine, and if so are you using RTSP or UNC share...
Replies
9
Views
731
FWIW, please see SQL Server 2017 Express for a workaround. Adding the scheduled task on startup seems to resolve the problem, at least in my installation.
FWIW, please see SQL Server 2017 Express for a workaround. Adding the scheduled task on startup seems to resolve the problem, at...
When installing MP1, the TV DB configuration dialog specifies SQL Server 2005 (see attached file "Setup database connection -...
Replies
4
Views
896
Top Bottom