Screen stays locked on GUI when going from fullscreen to window in My Videos

Discussion in '0.2.3.0 RC3 and SVN Builds' started by visteon, November 4, 2007.

  1. visteon

    visteon Portal Pro

    Joined:
    October 19, 2007
    Messages:
    94
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    TV-Server Version: N/A
    MediaPortal Version: 0.2.3.0 RC3 svn Rev16420
    MediaPortal Skin: BlueTwo Wide
    Windows Version: XP Pro Fully Updated
    CPU Type: Athlon 64 X2 6000+
    HDD: WD1500AHFD
    Memory: 2Gb
    Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe
    Motherboard Chipset:
    Motherboard Bios:
    Video Card: NVidia GeForce 8600GT
    Video Card Driver: Latest NForce
    Sound Card: On Board Analogue Devices Soundmax
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Hauppauge WinTV NOVA T 500
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver: 4.3.25080.0
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection:


    When the TV is active and I switch from fullscreen to window in My Videos the screen stays locked on the My Videos GUI (although it is not active) and I have no way of getting any windows screen back.

    When this happens and it happens 100% of the time I am forced to hard power off my PC.

    If the mouse is moved it can be seen and some changes in the mouse can also be seen when hovering over where the task bar icons are. I am pretty sure the task bar icons are working as when I click in this area there is activity on the PC but I have found no way to get a windows screen back.

    So the steps to make it crash :

    1 Start MP ( I have it set to start full screen )
    2 Press TV (I use a Hauppage Remote and TV is set to auto power on)
    3 Press Videos
    4 Press Blue Button (window / full screen toggle)
    5 Game over



    I appreciate that the window / full screen issue has been a long term problem.
    The reason I am bringing this up is :

    I can switch window / full screen without problem when the TV is active in My TV Just not when in My Videos.

    This seems important, is's the only entry in the error.log file, I have no idea what it means though.

    2007-11-04 12:19:06.234375 [ERROR][11]: PlaneScene: re-entrancy in presentimage
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. visteon

    visteon Portal Pro

    Joined:
    October 19, 2007
    Messages:
    94
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    I have found that Mediaportal becomes unresponsive when changing from window to fullscreen in MyVideos i.e. the other way round to my first post.
    I then have access to task manager and can shut Mediaportal down.

    Are there any logs that I can look at when it becomes unresponsive to help determine why ?
    Can anyone else reproduce the fault ? Is it specific to my setup ?

    I have noticed that when in MyTV the switch causes the TV channel to be stopped then re-started. Is this what happens, and is it the case that it is not being done when the TV is in the small window in MyVideos ?
     
  4. visteon

    visteon Portal Pro

    Joined:
    October 19, 2007
    Messages:
    94
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Why not just stop the TV automatically if a resize is requested ?
     
  5. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    That's what mine does now.

    In reply to another question you asked, TVE3 plays nicely with the T500 on a single pc, and if MP does freeze, any recordings carry on working, would not switch back.

    Cheers
     
  6. visteon

    visteon Portal Pro

    Joined:
    October 19, 2007
    Messages:
    94
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    I have installed TVE3 (quite a bit of work). I now have the blank screen problems reported elsewhere.

    This has not changed the resize crash problem for me when in MyVideos.

    The TV does not stay stopped for me on resize in MyTV as yours does.
     
  7. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    TVE3 16453 with the same dates MP svn 16453 seems to work fine for me, also i am using PDVD7 codecs throughout all settings.

    I am also using the Tsreader.

    After that my specs are listed for my system. using the latest Nvidia beta driver.
     
  8. visteon

    visteon Portal Pro

    Joined:
    October 19, 2007
    Messages:
    94
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Now I have TVServer installed I have installed MP on all 4 of my PC's.

    The simplest was my 2nd PC a HP dv laptop. It seems reliable using tsreader and resizes as you say stopping the TV this may be related to the auto start TV option thinking about it.

    The next an old Athlon 1.3Ghz worked ok

    The last a Athlon64 3Ghz would not work with tsreader at all, I just get a black screen - OK when not using 'useTsReader.txt'

    All display slight quirks that are different from machine to machine. So I can see why people report 'bugs' that no one else has seen.

    I will try to make sure a bug is not isolated to one machine if I report it.
     
  9. visteon

    visteon Portal Pro

    Joined:
    October 19, 2007
    Messages:
    94
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Added this to force the player to stop, seems to work but will test for a while....................

    In d3dapp.cs


    protected void ToggleFullWindowed()
    {
    Log.Info("D3D: Fullscreen / windowed mode toggled");

    isMaximized = !isMaximized;



    //Force player to stop so as not to crash during toggle PAC 11/11/07
    if (GUIGraphicsContext.Vmr9Active)
    {
    Log.Info("Main: Vmr9Active - Stopping media PAC 11/11/07");
    g_Player.Stop();
    }



    GUITextureManager.CleanupThumbs();
    GUITextureManager.Dispose();
    GUIFontManager.Dispose();
     
  10. dman_lfc
    • Premium Supporter

    dman_lfc Retired Team Member

    Joined:
    July 28, 2004
    Messages:
    1,772
    Likes Received:
    30
    Occupation:
    Sales Manager
    Location:
    UK
    Ratings:
    +30 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Done
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!