[TV] Show a connection dialogue on first connection to network TVServer (1 Viewer)

Benoire

MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 17, 2012
    679
    161
    40
    Auckland
    New Zealand New Zealand
    Hi

    I have a multi-seat setup and it takes sometimes around 6s to tune the first channel. During this time it appears that MP is just sitting there when infact it is waiting for TSreader to do its stuff. Is there any possibility of creating a connection icon, like the cogwheel, that appears on the first time connect (rather than subsequent channel changes) to indicate to the watcher that MP is doing something and just to wait, not get impatient?

    Cheers,

    Chris
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,219
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hello Chris

    We did have such a cog wheel... and it was removed because for some reason people were encountering scenarios where the wheel would never go away. Off the top of my head I think it was taken out in MP 1.4.

    mm
     

    Benoire

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 17, 2012
    679
    161
    40
    Auckland
    New Zealand New Zealand
    Really? Wondered why I felt it already had one... Oh well just have to explain to the family that they should not get angry when it doesn't appear to respond :D
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,219
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    ...or enable tuner preloading so the first tune doesn't take as long.
    ...or wait a little. gibman has done some work on "async tuning" for TVE 3.5... which means the UI would probably stay responsive while the back end is handling the tune request.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    M EPG color by length of TV-show MediaPortal 1 Talk 1
    toricred Only Show Actual Recordings General 1
    R MP 2.2.3 Search TV program only with the correct begin of show title General 7
    F Show Player info while skipping Feature Requests 0
    P Recordings not showing up unless re-imported and not possible to delete General 0
    C Imported media doesn't show up immediately? General 1
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    tano_grasa Movie cover not showing when starting a movie aMPed 0
    M [Rejected] Always show full hours in TV Guide Feature Requests 2
    J Understanding what EPG shows about schedules General 8
    J Show media item location Feature Requests 4
    ratata Non present codecs is still showing... MediaPortal 1 Talk 2
    C Recording back to back shows from IPTV streams General Support 8
    J Resume from Standby Last Module TV Showing TV Server Settings Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    K Genres in MovingPictures not show ... Fanart Handler 12
    G How best to get cover art for tracks to show up on the Audio Menu (Latest Added, Unplayed)? General 9
    Lehmden Manual schedule: Possibility to enter a show name Feature Requests 1
    N [Finished] [MP2-806] Playing a recorded radio program does not show screen to allow skipping forward, etc MediaPortal 2 141
    B Media info shows audio is 5.1 MP shows 2.0 Watch / Listen Media 2
    ge2301 [Finished] [MP2-782] Show mouse cursor only if it was moved more than 10 pixels MediaPortal 2 13
    stirlinghart Folders showing up in MOVIES share General 2
    W [solved] MP 1.20 Video IMDB no showing plot General Support 129
    F Config starting, but not showing. Moving Pictures 2
    W Strange recording behavior - Schedule shows type once when should be always General Support 1
    M partially watched video/song/recorded tv show file text color + remember cursor in folders other features (of release or svn versions) 28
    Similar threads

























    Top Bottom