Simplest dumb issue - please help.

Discussion in 'Newcomers Forum' started by TBR, September 12, 2017.

  1. TBR

    TBR New Member

    Joined:
    September 12, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I have installed, setup media etc. The app seems to be working well. However, when I select a file (movie or show etc.) and click, it will not play. Is that the normal behavior? What is going on? Do I need to setup something else?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. JimCatMP
    • Team MediaPortal

    JimCatMP Documentation Group

    Joined:
    April 1, 2010
    Messages:
    646
    Likes Received:
    152
    Gender:
    Male
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +281 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hello TBR.

    This isn't normal behaviour, but with no technical detail, impossible to speculate.

    See <Welcome to the Newcomers Forum - Please Read BEFORE posting> 1st, and post logs, supported by 'I did X at time Y' narrative as this makes checking logs so much easier, and provide details in System Specs area - makes helping in this and any possible future questions so much more effective.

    Cheers - JCMP
     
  4. TBR

    TBR New Member

    Joined:
    September 12, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Jim,

    Thanks. I needed some verification that the interface worked as I was expecting. Something else must be afoot.

    I am going to uninstall and reinstall - see what happens.

    Regards
    TBR
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. JimCatMP
    • Team MediaPortal

    JimCatMP Documentation Group

    Joined:
    April 1, 2010
    Messages:
    646
    Likes Received:
    152
    Gender:
    Male
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +281 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Ok but reinstall is rarely needed - MePo is very robust on install - the logs would probably have been better 1st pass to give bods here a chance to help out.

    If you see this before re-install, set Config logging to DEBUG [it's in General Setting], close config, then run MePo from Watchdog, select "Export all currently present logs" and proceed - the Watchdog tells you where the aip file is [Desktop/MediaPortal-Logs is default] and post them.

    Good luck either way.

    TTFN - JCMP.
     
  6. TBR

    TBR New Member

    Joined:
    September 12, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    JCMP,

    Just kicked-off the reinstall after uninstall then checked in on this.

    OK. I will check the logs after install. I don't think this is the issue, but the hardware MAY be a little under-powered.
     
  7. TBR

    TBR New Member

    Joined:
    September 12, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    After reinstall - Click on video option window opened with "play video...." or something like that, two other options too. Selected "play" wiating.

    This, as mentioned, is LOW power. Core2 duo E8400 @3GHz 4GB. It SHOULD be enough for the task, the interface is snappy, I can play the videos with VLC.

    Thought?
     
  8. TBR

    TBR New Member

    Joined:
    September 12, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    [2017-09-12 16:37:14,083] [280256 ] [Thread47 ] [ERROR] - Unable to create media player for media item '600 Miles (2015)'
    System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80040154): Retrieving the COM class factory for component with CLSID {FA10746C-9B63-4B6C-BC49-FC300EA5F256} failed due to the following error: 80040154 Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).
    at MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayer.AddEvr()
    at MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayer.AddPresenter()
    at MediaPortal.UI.Players.Video.BaseDXPlayer.SetMediaItem(IResourceLocator locator, String mediaItemTitle, MediaItem mediaItem)
    at MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayerBuilder.GetPlayer(MediaItem mediaItem)
    at MediaPortal.UI.Services.Players.PlayerManager.BuildPlayer_NoLock(MediaItem mediaItem, ICollection`1& exceptions)
     
  9. TBR

    TBR New Member

    Joined:
    September 12, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I installed "online video standalone" per a known issue. Now, back to not showing the "play" window. Frustrating, but I do think that it is in the player.
     
  10. TBR

    TBR New Member

    Joined:
    September 12, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Yea, I am about to give-up. I really like the interface, but have been OK with just files for.... almost 10 years? Would love this working, but I am unsure its worth the trouble,
     
  11. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Which version and edition of Windows are you using?
    If it's an N or KN version, make sure you install the Media Feature Pack.
    Windows 7 editions - Wikipedia
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!