Skype plugin | Page 24

Discussion in 'MediaPortal 1 Plugins' started by maniac's, May 15, 2005.

  1. blakeb1985

    blakeb1985 Portal Member

    Joined:
    October 16, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I am running Vista 64-bit and I get an error after installing the MPI. Before I even open Mediaportal, when I go to configure the plugin, I get an error it says:

    Failed to locate assembly 'Microsoft.DirectX.DirectSound,
    Version=1.0.2902.0, Culture=neutral,
    PublicKeyToken=31bf3856ad364e35',
    Note that the configuration program must be executed
    from/reside in the Mediaportal folder, the execution will now end.



    And it closes. I think it may be because my Mediaportal install directory is Program Files (x86), but i dont know.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mvtl9902

    mvtl9902 Portal Member

    Joined:
    June 8, 2008
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    France France
    Same error running vista 32.
     
  4. TesterBoy

    TesterBoy Portal Pro

    Joined:
    July 10, 2006
    Messages:
    160
    Likes Received:
    3
    Location:
    Lower Hutt
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    It appears that the functions I'm using to get the list of devices are not always installed with DirectX - until I can work out how to make it an optional plugin feature you'll need to either stick with a previous version of the plugin, or download and install the latest DirectX update (75MB :( ) from Download details: DirectX Redist (June2008)

    Sorry about this...
     
    • Like Like x 1
  5. mvtl9902

    mvtl9902 Portal Member

    Joined:
    June 8, 2008
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    France France
    Don't sorry about that ! You've done a great job. Thank's for that.
    The DirectX Redist solves the error.

    ;-)

    Edit: It seems to be impossible to manage video calls when MP has the option "always on top" enable.
    MP is of course always on focus. Is it possible to temporary disable this option during video calls ? Thanks
     
  6. blitzkrg

    blitzkrg Portal Pro

    Joined:
    January 31, 2007
    Messages:
    87
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    sorry for the delay.. attached is my log as you requested.
    thanks!
     
  7. Duke_ivo

    Duke_ivo Portal Member

    Joined:
    June 24, 2008
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Hello,

    Installed latest version - works fine. Thanks a lot for this plugin, but i have Q regarding video - is this future feature or is should work already now ? I have camera attached, it shows video in Skype but not in MP.


    Thanks,
     
  8. Duke_ivo

    Duke_ivo Portal Member

    Joined:
    June 24, 2008
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Hello,

    Another strange plug-in behaviour. I don't know maybe that's planned funtionality.

    If i'm in video section for example and getting incoming call i'm alerted if i wish to answer. If i say YES - i get video stopped which is fine but i'm not transfered to Skype page to see call status etc or to be able to stop the call. I'm just staying in video page.

    Is this bug or feature ?


    Thanks in advance,

    - Ivo -
     
  9. rkooten

    rkooten Portal Pro

    Joined:
    August 3, 2008
    Messages:
    101
    Likes Received:
    22
    Ratings:
    +27 / 0
    Home Country:
    I'm busy making xml files for the Project Mayhem Blue Mod skin. I noticed that SkypeMP is the only plugin which doesn't seem to have/support a hover image. This means it is the only plugin without an image on the home screen. I checked the default Blue Two skin to be sure.

    Am I overlooking something? If not, could this be added? :)


    Besides this I have some "feature requests" you could think about...

    1) a calling dialog (were calling status icons, labels and avatar can be placed), that pops up when making a call. This would allow for a less cluttered main window.

    2) Move the audio devices button to the settings page. Again, to make for a less clutterred main window.

    3) The option to start with either Skype or SkypeOut contacts, or maybe even both. I only use SkypeOut and the plugin requires me to select the SkypeOut contacts each and everytime I use it...

    I really hope you are still developing this plugin! :)
     
  10. jozinecko

    jozinecko Portal Member

    Joined:
    January 3, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hello,
    for first I want to excuse me if someone answered on question like I have, I tried find it, but I was unsuccessful.
    Is possible when I make a call to have camera of my caller on full screen not only on main skype at backround?
     
  11. jozinecko

    jozinecko Portal Member

    Joined:
    January 3, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!