SOLVED: MP intermittently reboots my computer (1 Viewer)

MtnByker

Portal Member
January 13, 2006
10
0
California
Area: Media Portal Program
MediaPortal Version: 0.2.0.0 RC2 (2005-12-16)
MediaPortal Skin: BlueTwo
Windows Version: Windows XP (SP2)
.NET CLR Version: 2.0.50727
DirectX Version: 4.09.00.0904 (9.0c)
Audio Codec: MPEG/AC3/DTS/LPCM Audio Decoder
Video Codec: Nero DVD Decoder
CPU Type: AMD Athlon XP 1700+
Memory: 1 GB
Motherboard: VT8366-8233
TV Card Model: Hauppauge PVR500MCE (b)
TV Card Type: -
TV Card Driver: -
Video Card Model: Radeon 9600 Series (256 MB)
Video Card Driver: -
Video Card Resolution: 1152x864
Video Render Type: VMR9
Audio Card Model: Vinyl AC'97 Codec Combo Driver (WDM)
Audio Card Driver: -
Synopsis::

MediaPortal tends to automatically reboot my computer intermittently.
Example: When I try to autotune, it will go to the first channel and all of a sudden my computer reboots. Also, when going to MyTV, I will be watching a show and after about 5 minutes, my computer will automatically reboot.

I have checked the logs and see no errors.

Any ideas? Thank You!

MtnByker
 

Brocklander

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 15, 2004
    347
    2
    Wellington
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Everyone's Hauppauge cards seem to be dying lately... If you have a look at some recent posts in the general support area there's a few problems with Hauppauge cards restarting systems.

    It's not looking good! :?
     

    MtnByker

    Portal Member
    January 13, 2006
    10
    0
    California
    Is there an auto-rebooting option that can be turned off?

    (I saw that suggestion in another thread, but can not find it in the Configuration settings)
     

    BoelShit

    Portal Pro
    November 6, 2005
    235
    8
    42
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    yeah system properties -> advanced -> startup ....... blabla..... there is an option there 2....

    My Hauppauge 150MCE is also causing some serious BSODs lately with MP running. In other programs this problem doesn't exist and its working in perfect condition.. MP devs are working on a lot of tv card support but maybe forget stability.
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    283
    Moss
    Home Country
    Norway Norway
    The latest cvs is working just fine, tested all day and no BSOD at all.

    Regards
    Roy
     

    MtnByker

    Portal Member
    January 13, 2006
    10
    0
    California
    Think I may have resolved my issue. I have been able to view a channel (while recording another channel) for the last 45 minutes without any crashes. As in my original post, I was lucky to go 5 minutes.

    The steps I took were: uninstalled MediaPortal, including deleting the MediaPortal folder and cleaning the registry. I reinstalled RC2, and as the poster above suggested, I went and got the latest code and followed the install directions.

    Thanks for the help! I appreciate it!
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom