some H265 videos stay black, audio is playing

Discussion in 'General Support' started by Terra, February 3, 2019.

  1. Terra

    Terra Portal Pro

    Joined:
    August 25, 2009
    Messages:
    226
    Likes Received:
    36
    Ratings:
    +53 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Hi there,



    I am having the issue that some h265 videos only play audio and MP1 only shows a black screen.
    I can play those videos without any problems on other PCs or media players even on the same PC, e.g MPC player.

    Sometimes the issue can be resolved by restarting the PC or MP1, but it really gets annoying... :/

    logs attached

    here is the mediainfo of the file in the logs

    Video: HVC1 1920x1080 23.976fps [V: hevc main 10, yuv420p10le, 1920x1080 [default]]
    Audio: DD+ 48000Hz 6ch 448kbps [A: English [eng] (eac3, 48000 Hz, 5.1, 448 kb/s) [default]]
    Subtitle: UTF-8 [S: English [SDH] [eng] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Castilian [spa] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Spanish [spa] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: French [fre] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: German [ger] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Italian [ita] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Portuguese [por] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Brazilian Portuguese [por] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Polish [pol] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Turkish [tur] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Swedish [swe] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Danish [dan] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Finnish [fin] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Dutch [dut] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Norwegian [nor] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Russian [rus] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Hebrew [heb] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Arabic [ara] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Romanian [rum] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Indonesian [ind] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Vietnamese [vie] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Thai [tha] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Korean [kor] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Chinese (Simplified) [chi] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Chinese (Traditional) [chi] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: Japanese [jpn] (subrip)]
    Subtitle: UTF-8 [S: No subtitles]

    thanks!
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,207
    Likes Received:
    6,173
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,156 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi :)

    Can you try by disable or remove AirPlayer plugin?

    Also, I have noticed that MP seems to get the wrong resolution : overlay: dst : (0,-2147483648)-(3840,0)
    So maybe it can be related to your issue, can you upload a sample somewhere?
    Thanks.
     
    • Like Like x 2
  4. Terra

    Terra Portal Pro

    Joined:
    August 25, 2009
    Messages:
    226
    Likes Received:
    36
    Ratings:
    +53 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    I uninstalled the plugin (was not that easy as it was not showing up in the plugin manager). But same situation.
    What I changed now is that I switched LAV to "DXVA2 Native" instead of copy-back and as renderer I switched to MadVR (instead of EVR). So far I have not experienced the issue anymore... :)
     
    • Like Like x 1
  5. badboyxx

    badboyxx Portal Pro

    Joined:
    June 15, 2012
    Messages:
    662
    Likes Received:
    45
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +71 / 9
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Temporary I get also this behaviour. I think that it is not related to a specific file format. I noticed that it at least occured on mkv-files. When this behaviour occures, than I get also a black screen on livetv. I have to restart MP to solve that problem.
    By the way I don't use AirPlayer.
     
    • Like Like x 1
  6. Terra

    Terra Portal Pro

    Joined:
    August 25, 2009
    Messages:
    226
    Likes Received:
    36
    Ratings:
    +53 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    This only works sometimes for me
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!