[Help Us!] - stress test your tvserver. | Page 4

Discussion in 'MediaPortal 1.2.0 ALPHA' started by gibman, November 4, 2010.

  1. mylle

    mylle Portal Pro

    Joined:
    April 14, 2005
    Messages:
    574
    Likes Received:
    54
    Location:
    Denmark
    Ratings:
    +68 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Hi Gibman,

    I have attached the whole tv.log even though its rather big.

    This is 77 tunes with one failed.

    errors i saw before was "no signal" and "no audio/video detected"

    Something strange though. the log get big very fast and it keeps growing even after stopping the test. This log stop with me restarting the tv-service.

    regards
    Jacob

     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. gibman
    • Team MediaPortal

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    your failed channel:
    2010-11-10 15:37:21.168759 [(5)]: card: WaitForTimeShiftFile - video was found, but audio was not found after 15,0072261 seconds

    the reason why the log gets flooded with those "card:2 type:DvbC is available" is because of the new card alloc. code.
    Have to look into it.
    you can disable it by commenting it out.
    in : cardallocationbase.cs

    could u try the new patch :) ?

    EDIT: I've disabled the excessive logging now in svn.

    /gibman
     

    Attached Files:

  4. mylle

    mylle Portal Pro

    Joined:
    April 14, 2005
    Messages:
    574
    Likes Received:
    54
    Location:
    Denmark
    Ratings:
    +68 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark

    New patch with latest SVN

    600 tunes. No errors :)

    Thanks Gibman

    regards
    Jacob
     
  5. romuz
    • Team MediaPortal

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    With v2 patch i getting this sometimes:
    tvserver
    Audio(or Video) are seen before waiting _eventAudio & _eventVideo and im still getting fail in this case.

    tswriter
    PS logging typo fix in attachment
     

    Attached Files:

  6. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,256
    Likes Received:
    6,210
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,211 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi,

    I would like to participate to this test, because i didn't use TV in MePo (because it's too slowwwww lol) but i would like :)
    So the idea of this testing it's really great, i have a hauppauge WinTV HVR 4000, i use for test only DVB-T.
    For information with DVBviewer all is working good (speed etc.)

    The result is not very cool with me lol.
    I hope that help to try to catch the issue :)
    Seb.

    Edit : I just made another testing -> Remove all scrambled Channel -> Set Number of concurrent.. to 1 -> no Failed on 23 Channels.
    I have an Avg mSec : 1600.
     
  7. joxen
    • Premium Supporter

    joxen MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    146
    Likes Received:
    7
    Gender:
    Male
    Location:
    stockholm
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    gibman

    did you manage to fix the terratec 2400dt problem ? dont se it in road map eny more ..

    is so is it posibel that you coud upload a compiled wersion for testing :D
     
  8. gibman
    • Team MediaPortal

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    the latest changes for stress testing is in svn and will be part of the next release.

    about the terractec 2400dt dual dvb-t card-

    We are unable to fix it. Obviously being a driver problem, the device manufacturer has to fix it.
    I did mail terractec but, as expected, I did not receive a reply.
    I suspect terratec as well as many other brands to not write their own drivers, but are instead written by the chipset suppliers.

    what I did was simple:
    I removed the card from my server. Now it is collecting dust.
    crude, I know, but it works :)

    avoid this card if you can.

    /gibman
     
  9. joxen
    • Premium Supporter

    joxen MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    146
    Likes Received:
    7
    Gender:
    Male
    Location:
    stockholm
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    ok but i dident have the problem in erlier setups so it realy confuses me ?

    but my setup is runing fine whith mixt drivers so it is no big isue thanks for looking in to it and i whil wait for another driver and test them out.

    do you now what chip the card is using ?

    /Tobias
     
  10. gibman
    • Team MediaPortal

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
  11. chschs

    chschs Portal Pro

    Joined:
    January 30, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nürnberg
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Re: stress test your tvserver.

    Hello Gibman,

    thanks for the nice tool.
    Maybe I don't get it yet.
    I have problems with my cards so I want to find out which one causes the problem.
    What I know already is that I have problems with my Terratec Cinergy S2.
    But also other recordings fail.

    So I installed the tool (doesn't say, but I replaced the SetupTV.exe).
    And let it run with 4 concurrent.
    But I don't understand what I see.

    I would have expected that all 4 cards are tested if the channel is mapped.
    But in that case I would need to see all working cards (good) and all cards where time shifting failed (bad).

    Next problem what is the card number referring to?
    The number in the Channel Testing view does not match as you see in the hardcopy.
    The card number is also different to the TV Server number.
    But how I know which card causes the problem?

    Please enlighten me. Thanks
    CHS
     

    Attached Files:

Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!