System.NullReferenceException Error when opening or closing Mediaportal configuration (1 Viewer)

Messor

New Member
February 25, 2018
3
1
48
Home Country
Germany Germany
System.NullReferenceException Error when opening or closing Mediaportal configuration AND 'Invalid File Handle 32' during installation.

Operating System Win 10 pro 64 bit with all updates
Intel Core I5
My problem is that cant save changes in the settings of the media portal configuration becouse of this error:

the input string has the wrong format

System.NullReferenceException: Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.
bei MediaPortal.InputDevices.irremote.GetHCWPath()
bei MediaPortal.Configuration.Sections.Remote.LoadSettings()
bei MediaPortal.Configuration.SettingsForm.LoadSectionSettings(TreeNode currentNode)
bei MediaPortal.Configuration.SettingsForm.SettingsForm_Load(Object sender, EventArgs e)
bei System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
bei System.Windows.Forms.Form.OnCreateControl()
bei System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
bei System.Windows.Forms.Control.CreateControl()
bei System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m)
bei System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
bei System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
bei System.Windows.Forms.Form.WmShowWindow(Message& m)
bei System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
bei System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
bei System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
bei System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

mscorlib
Assembly-Version: 4.0.0.0.
Win32-Version: 4.7.2633.0 built by: NET471REL1LAST_C.
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll.
----------------------------------------
Configuration
Assembly-Version: 1.18.100.0.
Win32-Version: 1.18.100.0.
CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Team%20MediaPortal/MediaPortal/Configuration.exe.
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly-Version: 4.0.0.0.
Win32-Version: 4.7.2556.0 built by: NET471REL1.
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll.
----------------------------------------
System
Assembly-Version: 4.0.0.0.
Win32-Version: 4.7.2556.0 built by: NET471REL1.
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll.
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly-Version: 4.0.0.0.
Win32-Version: 4.7.2556.0 built by: NET471REL1.
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll.
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly-Version: 4.0.0.0.
Win32-Version: 4.7.2556.0 built by: NET471REL1.
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll.
----------------------------------------


(here come a lot more) stuff...

I already completly de/ reinstalled Mediaportal and also tryed the Pre-release Version and de/reinstalled Visual C++ (all of them), Msql ...
Next step would be setting up Windows but ... I don´t want to :-(
This Problem is accouring couple of month ago but i don´t mind. Now i bought a new 4kTV and wanted to try some new settings but as i said above, i can´t save the changes..
Sorry for my english, hope of some good ideas :unsure:
 

azzuro

Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,877
    5,539
    France - IDF
    Home Country
    France France
    Country flag
    hello, @Messor
    please can you provide wachtdog log ?

    about the file32 error during installation, we are aware of this, don't worry about that it's only error for installing font already present in system.
     

    Messor

    New Member
    February 25, 2018
    3
    1
    48
    Home Country
    Germany Germany
    hi here is a log. i don´t think the Problem is nativ of Mediaportal but something to do with the Microsoft Visual C++ and with my system offals.. ( as always :mad:)
     

    Attachments

    • MediaPortalLogs_26_02_18__02_39.zip
      963.3 KB · Views: 41

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,557
    10,376
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Can you try to copy the folder to c:\MP for example ?
    Also just to confirm that MP can start, you can try to extract this folder to where you want like C:\MPTEST and see if it start :)

    Release_V465.zip :)

    I have also seen those crash on my laptop and not sure why but it seems related to anti-virus that broke something on install, i have excluded from Defender / MalwareBytes :p
     

    Messor

    New Member
    February 25, 2018
    3
    1
    48
    Home Country
    Germany Germany
    Hi sorry for having to wait ...
    I tested the zipped files and mediaportal starts without errors. (ok i cant start to look TV of course) but the configuration.exe throws out the same mistake as before. (screenshoots ) first picture is at the starting of the program and 2nd is when i try to close it.
     

    Attachments

    • Start.jpg
      Start.jpg
      389.6 KB · Views: 43
    • after pressing ok.jpg
      after pressing ok.jpg
      405.4 KB · Views: 44

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    hi. I have similar problem. I managed to scan dvb-t and -s programs,but for some reason dvb-s freezes after several minutes of use and during this problem i can not use mp.same problem with dvb-t. in other hand,when i am using preview in mp tv settings and when i am usin hauppauge software for live tv,there is no problems at all. i...
    hi. I have similar problem. I managed to scan dvb-t and -s programs,but for some reason dvb-s freezes after several minutes of use...
    Hi. I recently reinstalled my BlackGold TV card, but the DVBS scan returns only no signal? The DVBT scan works fine. I tried to...
    Replies
    3
    Views
    5K
    Sorry for your trouble. I'm not able to help with the iMon stuff...
    Sorry for your trouble. I'm not able to help with the iMon stuff...
    Hmmm, unfortunately, another problem after my complete reinstall (incl. new Windows intallation): Since yesterday the config...
    Replies
    5
    Views
    1K
    From Max: I was trying to use HID Demo with Soundgraph IMON in MCE mode and Philips Pronto remote (TSU9200) configured as MCE IR remote and got System.ArgumentNullException while sending “non-keyboard” commands like Play, Pause, etc. (“keyboard” commands like UP, DOWN, Escape, Return, numbers, etc, work fine). Surprisingly in MP...
    From Max: I was trying to use HID Demo with Soundgraph IMON in MCE mode and Philips Pronto remote (TSU9200) configured as MCE IR...
    From Max: I was trying to use HID Demo with Soundgraph IMON in MCE mode and Philips Pronto remote (TSU9200) configured as MCE IR...
    Replies
    0
    Views
    1K
    Wonderful! :) I'm glad to have been able to help.
    Wonderful! :) I'm glad to have been able to help.
    Hi, I get a Microsoft.Net error when launching config. This prevents me from making any changes in config at all. See attached...
    Replies
    7
    Views
    1K
    It works when I copy the Interop.iwshruntimelibrary.1.0.dll in MediaPortal directory
    It works when I copy the Interop.iwshruntimelibrary.1.0.dll in MediaPortal directory
    Hello, When I install Moving Picture 1.8.1.0 on MediaPortal 1.12 or 1.14, the installation always crashes at the end with this...
    Replies
    1
    Views
    959
    Top Bottom