[further infos missing] Wrong default recording folder (1 Viewer)

c 4

Portal Pro
March 4, 2008
83
2
The recording folder in the TV Server Configuration for DVB-S2 is C:\Users\Public\Recorded TV by default, but my recording was saved to C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\recordings\
After I changed the target folder, the new folder worked.
 
Last edited:

mm1352000

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hello c 4

    Sorry, but I have no idea what you're saying. All I know is that C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\recordings\ is the default recording folder which will be used if you haven't set the recording folder for a tuner. Also, changing the recording folder requires a TV service restart.

    mm
     

    c 4

    Portal Pro
    March 4, 2008
    83
    2
    C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\recordings\ is the default recording folder which will be used
    In my fresh MP1.5.0 Pre install, that default recording folder in TV Server Configuration is "C:\Users\Public\Recorded TV"
    I did not change that path but still, my recordings went to "C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\recordings\" (like you say, but the tool stated a different path)

    To confirm my observation I tested it in a virtual machine - while I can't simulate a tvcard, the default recording folder for "RadioWebStream Card (builtin)" and MediaPortal IPTV Source filter was displayed as "C:\Users\Public\Recorded TV".
    So there are two possibilities: Either this path is the default only for those two signal sources and there is another default path for DVB-S which I did not notice when I did the initial configuration
    or
    if "C:\Users\Public\Recorded TV" would also appear in TVServerConfiguration as the default recording folder for DVB-S, then there is something wrong.
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Need logs. If you have more than one tuner, check the patch for the other tuners, or select 'use folder for all tuners' (whatever the precise wording is).
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    This has nothing to do with logs - like I said I already successfully changed the path. I am talking about factory default setting stating one thing and MP actually doing another.
    Logs are here https://forum.team-mediaportal.com/threads/why-no-standby.121196
    My suspicion is that for some reason the tuner showing as first in config has one folder, and the one you are using has another folder.

    However, without clean logs to show the problem, it is hard to tell whether there is a bug or not.

    How many tuners do you have enabled?
     

    c 4

    Portal Pro
    March 4, 2008
    83
    2
    To tell the truth, I did not even notice that I could deactivate tuners, so I have all tuners enabled that are enabled by default: RadioWebStream, DvbIP and DvbS.
    Like I tried to tell in my earlier posts, all three have been active and in "Recording - Folders" I had to choose my Dvb-S2 tuner from a dropdown menu. That was when the "wrong" folder was displayed - unless I made a mistake. If so, in my defense: the configuration GUI actually is a bit misleading here - the connection between selected tuner and respective recording folder is not made clear.

    Since I have other problems with MP atm, I might have to reinstall it, if I do, I will report back if I was right, that's all I can do.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    horned_reaper [solved] Wrong MBID for Artist Fanart Handler 7
    vuego themoviedb.org - Covers downloaded in the wrong language Moving Pictures 8
    doskabouter wrong link Website/Forum/Wiki Feedback 0
    doskabouter wrong link Website/Forum/Wiki Feedback 0
    G 1.23.0 Wrong return value for refresh rate / DRR Bugreports 4
    doskabouter 1.23.0 MatroskaTagInfo uses the wrong casing for tags Bugreports 27
    doskabouter Wrong links Website/Forum/Wiki Feedback 0
    doskabouter Wrong link Website/Forum/Wiki Feedback 0
    azzuro [fixed] [MP2-813] Album artist filter wrong display Submit: Bug Reports 75
    Terra Homepage forum links on website are wrong Website/Forum/Wiki Feedback 0
    R Media portal resumes with wrong screen resolution General Support 3
    Ralph Holmes Wrong audio source in TV General 1
    N [solved] When MP2-Client is trying to register credentials, it uses the wrong machine name MediaPortal 2 7
    D Recorded TV: Wrong running time being reported General 3
    fischy667 wrong/no sync with trakt on some series Trakt 2
    M Wrong DVB-T tuning parameters for Sweden, Vannas - Granlundsberget 1.20 Pre Release 1
    Fred Fred TV recording with wrong title 1.19 0
    joecrow (Solved) EPG wrong General Support 18
    joEhSuper [solved] Latest Media Handler wrong version in MPE Fanart Handler 3
    O Kodi Client tries to access wrong timeshift file Installation, configuration support 0
    joecrow Default Wide HD Xmas Theme Problem General Support 3
    N [Question] [MP2-493] Default culture not saved in settings MediaPortal 2 0
    Lichloathe [solved] Latest Media Handler - Default view for TVSeries on startup Fanart Handler 2
    joecrow Refresh rate not returned to default after 3D playback 1.21 Pre Release 0
    V [solved] Startup Crash if Video Folders not online/accessible. (default videos plugin) General Support 10
    Similar threads

























    Top Bottom