[0.2.0.0 RC1] Dualhead problem with different resolutions (1 Viewer)

Luemmel

Portal Member
October 14, 2005
5
0
40
Windows Version: Windows XP SP2
CPU Type: Intel Pentium 4 2.53Ghz, 533Mhz FSB
Memory: 1GB, DDR Infineon
Motherboard Chipset: Asus P4PE, i845PE
Video Card: nVidia Geforce FX5200, 128MB
Video Card Driver: 7.8.0.1
Video Render Type: VMR9

error description:

I have a Geforce FX5200 with two Displays connected:

1: 18" NEC TFT - 1280x1024
2: Grundig TV (with VGA-IN) - 640x480

The dislplays are configured in Dualhead-Mode with two sperate screens (no cloning or so)



I want to use MP on the second Screen in 640x480, so i put the MP Icon on the second Desktop:



If i start MP, the Splashscreen appears on Display 2...



... but the MP Window has a Size of 1280x1024 (the resolution of display 1), which is too big for display 2 (640x480)
 

infinite.loop

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Austria Austria
    Country flag
    Luemmel said:
    The dislplays are configured in Dualhead-Mode with two sperate screens (no cloning or so)
    what happens when you try the clone mode?

    you could also try to use your Tv as primary and your monitor as secondary display device.
     

    Luemmel

    Portal Member
    October 14, 2005
    5
    0
    40
    infinityloop said:
    what happens when you try the clone mode?
    Cloning works, but i would appreciate a solution with seperate screens and different resulutions.

    Note:
    The Splash-Screen is able to detect the correct height/width of the current Screen, because the Splash-Screen is correctly displayed centered. The height/width detection of the mainwindow doesn´t work correctly, because it always returns the height/width of Screen[0].

    Maybe you could copy´n past height/width detection from Splash-Screen to mainwindow?
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Austria Austria
    Country flag
    Luemmel said:
    Cloning works, but i would appreciate a solution with seperate screens and different resulutions.
    good to know that cloning works. please set your TV as primary display device and try it again.

    the reason for this issue when expanding your desktop to another monitor could be caused by the driver or windows. but thats something one of the developers should be able to tell us.
     

    Luemmel

    Portal Member
    October 14, 2005
    5
    0
    40
    Bugfix

    Okay... i fetched the latest CVS sources and found the mistake. Edit mediaportal/xbmc/d3dapp.cs and...


    ...replace Line 360
    Code:
    this.Bounds = new Rectangle(0, 0, Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width, Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height);
    with:

    Code:
    this.Bounds = new Rectangle(Screen.GetBounds(this).X, Screen.GetBounds(this).Y, Screen.GetBounds(this).Width, Screen.GetBounds(this).Height);


    And replace Line 361:
    Code:
    this.ClientSize = new Size(Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width, Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height);
    with:

    Code:
    this.ClientSize = new Size(Screen.GetBounds(this).Width, Screen.GetBounds(this).Height);
    This Should work under all possible screen configurations.
     

    Luemmel

    Portal Member
    October 14, 2005
    5
    0
    40
    This bug is allready present in the latest CVS and RC2... very frustrating.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    C 1.27.0 Problem mit MPTvScheduler TV / Streaming 0
    M NAS is not recognized in MP (Edit: Solved -> SMB Problem in WIN10) MediaPortal 1 Talk 28
    M Digital Device Driver Problem TV-Cards 1
    D Problem getting Schedules Direct EPG to load data Installation, configuration support 4
    nominefi tuning problem TV-Server 0
    igormaiden 1.27.0 Problem with delay of Lav Filters Audio 1.24-1.28 Pre Release 12
    R Problem with external subtitles (srt) watch/edit Videos 2
    S Problem with connecting to the TV server from outside Installation, configuration support 0
    G 1.27.0 Problem with One Button Music after upgrade to MP 1.27.0 pre General Support 15
    peque Help with a tv viewing problem TV-Server 2
    M MP2 - V2.3 MP2 & USB Problems Submit: Bug Reports 43
    T Upgrade 1.26 Problem Installation, configuration support 4
    C 1.26.0 Problem beim Senderwechsel Allgemeines Supportforum 1
    JimCatMP Problems with TV Server on dual homed host. General Support 0
    M [solved] MP2 PROBLEME Standby Allgemeines Support- und Diskussionsforum 2
    404 Recording problems Television (MyTV frontend and TV-Server) 6
    F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
    A [solved] DiseqC problems after upgrade to 1.25 General Support 16
    M Problems with VFD Display after standby- Futaba DM140GINK Mini Display 0
    R Connection (api) problems with thetvdb.com General 3
    123vak123 [solved] 5008: The problem with scrolling text in the "listcontrol" in 4K General Support 22
    framug 1.24.0 1.25.0 pre : problem with build ? 1.24-1.28 Pre Release 89
    J Problems with 1.24 StreamedMP 19
    Rob Hexenmeister Navigation problems adding menu buttons to EPG General Support 1
    404 [solved] EPG problem after Win10 'upgrade' General Support 1

    Similar threads

    Top Bottom