Adding Nova-t capture card? (1 Viewer)

Elfeh

Portal Member
October 19, 2005
9
0
Hello new to MP,

Having installed MP 0.3.1.0 I find I can't add my Nova-T USB TV-Card under settings.

I have tried the recommended driver from here,

http://www.maisenbachers.de/dokuw/install:capturecards:hauppauge_nova-t

Yet I still get the "No video device was found, you won't be able to configure a capture card" exception dialogue box.

Am I missing something obvious?

Having looked through the forums using various searches it seems people are using the Nova-t with MP. Could you tell me how to add it?

Cheers



Area: TV Capture Card
MP Version: 0.3.1.0
Skin: Blue Two
Windows Version: XP Pro SP2
CPU Type: AMD Athalon XP3000+
Memory: 512
Motherboard Chipset: Nforce2
Video Card: ATI 9700 Pro
Video Card Driver: Catalyst 05.8
Video Card Resolution: 1280x1024
Video Render Type: VMR9 or Overlay
Video Codec Type & Version: video codec you used for testing
Audio Codec Type & Version: audio codec you used for testing
TV Card: Hauppage Nova-T USB
TV Card Driver: 2.17g
 

Callifo

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 7, 2004
    1,439
    21
    Adelaide, Australia
    Is it installing correctly or are you forcing it to use that driver. I would have thought the USB models would be using the 90002 model driver rather than the old TT drivers.
     

    Elfeh

    Portal Member
    October 19, 2005
    9
    0
    Hey Callifo thanks for the reply.

    I'm having to force through the drivers, which my card is not particularly happy with.

    I just tried the 90002 & thats the same, giving me the same issues.

    This card is very old, Ive had it quite some time (since the launch of terrestrial DVB in the UK - itv digital) & I think it was the first available on sale in the UK.

    Its never been particularly good either though its performance did improve with my last upgrade & the launch of Freeview (technically a far better setup than itv digital).

    It maybe I should buy a new card.

    Anyone using an old Nova-T USB got it to work?
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom