1.12.0 - Again: Selected Items STILL disapper

Discussion in 'Archive' started by briegel, August 17, 2015.

  1. briegel

    briegel Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2008
    Messages:
    86
    Likes Received:
    18
    Ratings:
    +33 / 4
    Home Country:
    Germany Germany
    Hi

    i am still confused, that nobody seems to take notice of this reported bug:

    https://forum.team-mediaportal.com/...l-disappear-after-10-sec.130321/#post-1132689

    There you even have a video, that demonstrates, what I describe.
    Again the link to the video:

    http://www.n-malek.de/MePo/test.flv

    The bug in detail:
    When i play music, the selected item is displayed ( Top of the window). It even remains in the window, after that legendary 10 sec.



    See Video time:
    0:25 The first title runs 10 sec. and the selected item is displayed. The same at
    0:44. The second track is playing and the selected item is displayed. The same at
    1:03 for the third track.

    Then i switch to the "now playing"-screen and back to the itemlist (1:24).
    At 1:28 i start the first track again.
    At 1:38 the selected item disappears!!

    At 1:42 i start the second track again.
    At 1:52 the selected item disappears !!

    At 1:55 i start the third track again
    At 2:05 the selected item disappears !!


    I stop the playback and switch to the first track again.
    At 2:14 it starts playing.
    At 2:24 the selected item disappears !!

    It always disappears after 10 sec. running time of the new track.
    You only can solve the effect by restarting MP.


    This bug is as old as MePo 1.23 is out of date...

    It would be nice to surprise the (new) users of WIN10 with a bugfree MediaPortal.
     
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,809
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,410 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Sorry buddy,

    instead of linking to a flv file, which is not playing under my standard Win 10 setup, you may better uplaod a file to YouTube,,,
     
    • Like Like x 1
  4. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,297
    Likes Received:
    6,249
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,270 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    I can play it under mpc-hc :) it's clearly a bug, could you post log too ?
    It seems to be related to lastFM 10 delay track, now that need to be debugged :)
     
  5. briegel

    briegel Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2008
    Messages:
    86
    Likes Received:
    18
    Ratings:
    +33 / 4
    Home Country:
    Germany Germany

    Here is the YouTube link:
     
  6. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,809
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,410 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thank you, I now understand your issue.

    However, I cannot reproduce it on my system under skin TITANIUS. Could you switch to a different skin, e.g. Titan or Default Wide and check if you still get the same problem?
     
    • Like Like x 1
  7. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,297
    Likes Received:
    6,249
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,270 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    I can't reproduce it too.

    Could you reproduce it and post log please ? (surely a setting that trigger the issue or one plugin)
    Set your log to debug level in MP configuration and start watchdog first option :)

    upload_2015-8-18_7-43-47.png
     
  8. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    He is using the Default Wide skin, as shown on the video. ;)

    I can reproduce the issue with Default Wide, but in Titan there is no 'duplicate' line that shows the selected item, so the issue doesn't show up there. It simply highlights the selected track. Same goes for Apollo (and probably Titanius also).

    @catavolt could it be that this is a skin configuration/setting which makes the Selected item on top of the screen disappear/fade?

    Well, we already had a look at this, a developer worked on it and several users reported it fixed (for the default skin at least). So saying you're surprised nobody is looking at this isn't correct.
    JIRA: https://issues.team-mediaportal.com/browse/MP1-4600

    Besides that, to be honest this is a very very minor issue, which only seems to affect the DefaultWide skin now, and the info that disappears is visible on the same page, you just need to look @ the highlighted item in the tracklist.
     
    Last edited: August 18, 2015
    • Like Like x 1
  9. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,809
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,410 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I have never used this skin, hence forgive my ignorance. This would not happen if people were filling in their system specifications (or at least post a log) :(
     
    • Agree Agree x 1
  10. briegel

    briegel Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2008
    Messages:
    86
    Likes Received:
    18
    Ratings:
    +33 / 4
    Home Country:
    Germany Germany
    Hi,

    i just made a test with titan-skin and got the same result.
    There is a simple difference between both skins: The lastfm lookup. Within the default skin the track suggestions are looked up by default.
    Within the titan skin the suggestions are only looked up, when you select it.
    Once you have selected the lookup the selected items will disappear in the album-list.
    If you need a video i will try to make one

    Attached you will find the logs.
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  11. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,809
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,410 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    No need to go through that hassl again. Instead could you describe for Titan again step by step in detail what I have to do to reproduce the issue? Also can you name the prerequsites, i.e. do I need to have an active account on LastFM, etc.? However, I can only test with Titanius, which is fairly similar though.
     
    • Agree Agree x 2
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!