Arrow keys not working MCE remote (1 Viewer)

teapot

New Member
February 26, 2009
3
0
Home Country
United Kingdom United Kingdom
Hi,

Ive got problems with the up and down keys not working properly. When I start MP I can only move down once and then up once when using the arrow keys. This is the same in any screen I view wether it be MP or Win explorer. I have spent hours and hours looking at previous posts and trying different things but nothing seems to sort the problem. Here is a bit of info on what I have got and done

Vista x64 Ultimate.
AMD X2 5200, 4GB
Compro VideoMate K100 (MCE compatible remote)
Media Portal V1 (I assume its RC4, downloaded a few days ago)

Some of the things I have tried,
Replacing remote batteries.
Uninstalling ehome device driver and reconnecting the receiver
Replaced \programdata\team mediaportal\mediaportal\Keymap.xml and ehome infrared...xml
Running MP under the (builtin) administrator account.
Disabling Win media Centre services.
Running mpfocus.
In MP configuration I have the mce remote checked. Nothing else.

I notice that the same problem appears when trying to navigate win explorer which seems to suggest to me its a win\remote prob rather than MP

Can anybody give me some pointers of how to diagnose exactly what the problem is ?

thanks
 

Paranoid Delusion

Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    I notice that the same problem appears when trying to navigate win explorer which seems to suggest to me its a win\remote prob rather than MP

    Click on a desktop icon, using the arrow keys you should be able to go up down, left right, if not then the hid part of the remote is not functioning.

    Have you disabled any hid devices or possibly keyboard within device manager, as you have reinstalled ehome irreceiver driver, that should not be the issue, but did you reboot prior to reinstalling.

    You should have these shown in device manager

    sshot-7.jpgsshot-8.jpg
     

    teapot

    New Member
    February 26, 2009
    3
    0
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Sorted

    Cant believe it. Spend hours and hours looking for a solution and just as I am about to dose the whole thing in petrol and lob it out of the window, I find a solution

    Well this is what I have found, reg mod

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\HidIr\Remotes\745a17a0-74d3-11d0-b6fe-00a0c90f57da]
    "EnableDebounce"=dword:00000000

    Cant say I sure of what it does but it works which is good enough for me. Now I can ditch Windoze Media Centre and use something decent, MP here I come
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Even more weirdness Changing to no sound problem goes away as well - seems cursor.wav or click.wav have issue But vol+ or vol- also make the recording happen as well as changing the volume. <ok> which is select (RTN in notepad) seems to have a double action as well This is definitely a bug as was working fine 1.18 - I'm going to...
    Even more weirdness Changing to no sound problem goes away as well - seems cursor.wav or click.wav have issue But vol+ or vol-...
    This is on my Parents System Arrows keys work normally till I get to the upcoming episode menu It which point something weird...
    Replies
    9
    Views
    804
    @CyberSimian I verified that the directories actually are present (I did not reaize at first that in explorer the name of paths is localized but in the CMD window it isn't). I removed the link in order to perform the test and ... it worked: install.bat copies the file in the right place and uninstall removes it. I do not know what...
    @CyberSimian I verified that the directories actually are present (I did not reaize at first that in explorer the name of paths...
    I've been using the Ortek MCE remote for years now. It's fine, but it's missing a lot. I can do the basics - start a video...
    Replies
    13
    Views
    2K
    ...which is exactly why I've asked for log files. I want to see: Whether Windows updates were installed recently, and if yes, which ones. Which files Windows is loading as the driver for the receiver. I've seen cases where security software entangled itself with remote control receiver and/or tuner drivers and caused them to stop...
    ...which is exactly why I've asked for log files. I want to see: Whether Windows updates were installed recently, and if yes...
    Hey, I've got a pretty weird issue with my MCE remote that worked well for years. But somehow it suddenly stopped working - not...
    Replies
    12
    Views
    5K
    Had the same problem with a Harmony remote set up as MCE. Coudn't find any better sollution than edit the default remote kay map (i posted here [solved] - How to get your iMon working with MP2 + IRSS). Good luck!
    Had the same problem with a Harmony remote set up as MCE. Coudn't find any better sollution than edit the default remote kay map (i...
    I am getting double keypress most of the time when doing up and down arrows in Media Portal 2.1.3 Having hunted round various...
    Replies
    1
    Views
    1K
    Thx, great resource! (and all the best the power button didn't do anything when I pressed it...:whistle:) It is certainly usefull and I'll dig into it later, but actually I was referring to what MP2 is supposed to do with the button presses, so I was looking for a list of keyboard shortcuts to see which ones "match" between MCE and...
    Thx, great resource! (and all the best the power button didn't do anything when I pressed it...:whistle:) It is certainly usefull...
    I hope somebody has a few pointers as to what I could try, before I do a support request with Hauppaughe. For hardware details on...
    Replies
    11
    Views
    5K
    Top Bottom