Auto hibernate/wake up loop (1 Viewer)

ronilse

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi
    Henry Mac & Bavarian, this it's something else then the first loop (@ should probably be in a new thread) & it happens when you have scheduled a new event in MyTV, the first reading of hib & waketime it's correct but after "Scheduler:reload recordings" it fails to set a new hib/shutdowntime ;)
    If you exit MP & start it again everything it's fine.

    & it's the same with or without My Alarm enabled (logs from when My Alarm it's enabled)

    Regards
    Roy
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    Yup tested with a private build & it works again, nice work Bavarian :)

    Regards
    Roy
     

    Henry Mac

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 8, 2006
    69
    0
    49
    Schiedam
    Netherlands Netherlands
    MediaPortal Version: 0.2.2.0
    MediaPortal Skin: bluetwo
    Windows Version: xp sp2
    CPU Type: AMD Athlon 64 3500 S939
    HDD: Samsung SP2514N 250gb 7200 rpm 8mb (2x)
    Memory: 1GB DDR 400 (2x 512MB)
    Motherboard: Gigabyte GA-K8NF-9
    Motherboard Chipset: Nforce 4 (4x) chipset
    Motherboard Bios: Award Software International, Inc. F11, 1/13/2006
    Video Card: VGA Radeon X1600 Pro PCI-e
    Video Card Driver: ATI 8.282.0.0
    Sound Card: Juli@
    Sound Card AC3: s/pdif coax
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Technotrend c-1500
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: BDA-Drivers 4.4.10.18
    2. TV Card: FloppyDTV
    2. TV Card Type: DVB-C
    2. TV Card Driver: 4.2
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: mpa
    MPEG2 Audio Codec: mpv
    Satelite/CableTV Provider: caiway
    HTPC Case: OrigenAE X15e Black
    Cooling: Zalman Cooler 7700-CU
    Power Supply: Silentmaxx Fanless 400 Watt / 460 W Peak PSU
    Remote: Microsoft WinXP MCE Remote
    TV: Jvc Av-32x37s CRT
    TV - HTPC Connection: s-video

    Well it seem to be fixed but when the HTPC starts up (MP auto starts) the system will not sleep. If I exit MP and start it up again without reboot it works fine. Both logs attached.

    Roy you are right, it is not related to the original thread issue. Should it be moved to a new one?

    Cheers,
    Henry
     

    Bavarian

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 4, 2005
    698
    167
    Germany, Bayern
    Germany Germany
    Hi Henry,

    after checking your logs, I saw that there is an EPG update running which is preventing Powerscheduler to hibernate. Also in the restarted version it took two times longer to hibernate (due to the EPG update). :)


    Bavarian
     

    dirki1972

    Portal Pro
    July 23, 2007
    217
    16
    Germany Germany
    MediaPortal Version: 0.2.2.0 + SVN 12424
    MediaPortal Skin: BlueTwo Wide w/tweaks
    Windows Version: XP Pro SP2
    CPU Type: Celeron M 360 (1.4GHz/400MHz/1Mb L2)
    HDD: Seagate 300Gb 7200RPM SATA 150
    Memory: 512MB Crucial PC4200 CL4 (@ 400)
    Motherboard: MSI Speedster-FA4 (MS-9625)
    Motherboard Chipset: Intel 915GM
    Motherboard Bios:
    Video Card: Intel GMA 915
    Video Card Driver: 6.14.10.4704
    Sound Card: Intel ICH6 HD Audio / Realtek ALC880
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Nebula DigiTV PCI
    1. TV Card Type: DVB-T
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: DScaler
    MPEG2 Audio Codec: DScaler
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Antec
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote: MCE
    TV: Samsung 26in LCD LW26A33W
    TV - HTPC Connection: Sub-D

    Hello all

    I'm experiencing a problem with MediaPortal 0.2.2.0 and the PowerScheduler plugin.

    The problem manifests itself as a loop where MediaPortal will go to sleep on the PowerScheduler idle timer, and then wake up again within a minute, and then sleep on the idle timer again, and wake up again etc...

    Below is a short transcript of events and also a ZIP containing my log files.

    FYI, I have the idle timer configured to 3 minutes and pre & post record values of 5 minutes each. PowerScheduler is configured to put the PC into S3 standby.

    Code:
    20:08:25  Start Mediaportal (No existing timers)
    20:09:36  Create new Advanced timer (BBC News 24, 20:25 - 20:55)
    20:09:47  Return to home screen - idle
    20:13:11  Auto standby
    
    20:19:04  Auto resume (Showing home screen - idle)
    20:20:11  Recording in progress /// Pre-record 5 minutes
    21:00:00  Recording has ended /// Post-record 5 minutes
    21:06:13  Auto standby
    
    21:07:02  Auto resume (Showing home screen - idle)
    21:10:42  Auto standby
    
    21:11:02  Auto resume (Showing home screen - idle)
    21:14:41  Auto standby
    
    21:15:02  Auto resume (Showing home screen - idle)
    21:18:42  Auto standby
    
    21:19:02  Auto resume (Showing home screen - idle)
    21:22:42  Auto standby
    
    21:23:02  Auto resume (Showing home screen - idle)
    21:26:42  Auto standby
    
    21:27:02  Auto resume (Showing home screen - idle)
    21:30:42  Auto standby
    
    21:31:02  /// Ad infinitum
    Two bugs stand out:
    1. Technically, MP go to sleep at 21:03 and not 21:06 but this is only a small thing :D
    2. MP definately shouldn't get into the hibernate/wake up loop.


    Let me know if you need any more info.

    Thanks

    Mark


    Now I have the same problem, since a few weeks. I use TV Server and Mediaportal RC3.
    I have today install my OS new.
    But the problem still there. The TV Server go in hibernate mode and wake up after a minute automaticaly and then after the idle time out, he go in hibernate..... and the up and down..... :-(
    what can i do ?
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    You say TV server, this bug reports & fixes it's for clean MP without TVE3, make a real bug report in that part of forum with system specs & logs.....

    Regards
    Roy
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    Also make sure that it's not a hardware related bug. Usualy when system wakes up without any reason from standby it's caused by some HW or driver (or driver setting).
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom