Can Emprex 3009ARF III MCE Remote Control be used to toggle Fullscreen/Windowed mode??

Discussion in 'Remotes' started by tonewheelkev, May 8, 2019.

  1. tonewheelkev

    tonewheelkev Portal Pro

    Joined:
    February 10, 2012
    Messages:
    342
    Likes Received:
    13
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +22 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Remote I'm using is....Emprex 3009ARF III MCE Remote Control...which allows me to access most of the functions I need in MP..:)

    Is there some way I can program the remote to toggle between Fullscreen/Windowed mode?
    To do this...I use Alt/Enter via keyboard....is there a way I can setup an un-used button on the remote to get same result???


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. CyberSimian
    • Team MediaPortal

    CyberSimian Test Group

    Joined:
    June 10, 2013
    Messages:
    1,574
    Likes Received:
    513
    Gender:
    Male
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +926 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I think that there is a remote-control action called TOGGLE_WINDOWED_FULLSCREEN (or something like that). You should be able to select it in the "Mapping" panel accessed from whichever tab you are using in the "Remotes and Input Devices" section in "MP Config".

    -- from CyberSimian in the UK
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. tonewheelkev

    tonewheelkev Portal Pro

    Joined:
    February 10, 2012
    Messages:
    342
    Likes Received:
    13
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +22 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I'm using the HID tab.....as my remote doesn't seem to 'fit' any of the others...?
    Not much luck so far in finding the action you've mentioned.....probably looking in the wrong place! :unsure:
     
  5. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,415
    Likes Received:
    684
    Ratings:
    +1,151 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    The attached screenshot shows the action you are looking for. Select a button you are not using add any conditions or no condition and click on the arrow in the box highlighted in green then select the action.
    Hope that helps
    Untitled.jpg
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  6. tonewheelkev

    tonewheelkev Portal Pro

    Joined:
    February 10, 2012
    Messages:
    342
    Likes Received:
    13
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +22 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Oh yes.....that helped a lot!!!! :):):)
    Please could you point me towards the documentation/instructions so that I can work this out for myself next time??!!
     
  7. CyberSimian
    • Team MediaPortal

    CyberSimian Test Group

    Joined:
    June 10, 2013
    Messages:
    1,574
    Likes Received:
    513
    Gender:
    Male
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +926 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    This is the section in the Wiki that describes the support for remote controls:

    Remotes and Input Devices

    There is a page right at the end of that section called "Mapping Buttons" which describes how to use the "Mapping" panel in "MP Config". Bear in mind that there are always improvements that can be made to the Wiki (which is another way of saying that some of the pages are not as helpful as they might be :().

    -- from CyberSimian in the UK
     
  8. tonewheelkev

    tonewheelkev Portal Pro

    Joined:
    February 10, 2012
    Messages:
    342
    Likes Received:
    13
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +22 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Thanks....I'd found that page....but limited myself to the HID bit.....:oops:
    Hoping to get the 'MiniTV' mode bit working too....but can't spot the link to that so far!!
     
  9. CyberSimian
    • Team MediaPortal

    CyberSimian Test Group

    Joined:
    June 10, 2013
    Messages:
    1,574
    Likes Received:
    513
    Gender:
    Male
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +926 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hmm, I am not exactly sure what you mean by "MiniTV mode" :confused:. Do you mean the display of a live-TV (or live-video) thumbnail on relevant MP panels? If so, that is dependent on the skin you are using.

    -- from CyberSimian in the UK
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!