Can I switch off 'audio description'?....(Watchdog error too)

Discussion in 'General Support' started by tonewheelkev, January 1, 2019.

  1. tonewheelkev

    tonewheelkev Portal Pro

    Joined:
    February 10, 2012
    Messages:
    342
    Likes Received:
    14
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +23 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Am presently running MP 1.20 as media player....WITHOUT TV SERVER!!



    Problem has developed.....somehow, I've flipped a setting, and can't find my way back!

    Now....Audio Description is always the default

    ....I need to disable it....switch it off totally.
    Is there a setting for this.....now driving me crackers!!!???


    Watchdog is returning an error....and wont produce logs!!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. CyberSimian
    • Team MediaPortal

    CyberSimian Test Group

    Joined:
    June 10, 2013
    Messages:
    1,670
    Likes Received:
    553
    Gender:
    Male
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +978 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    My HTPC is broken at the moment :cry: so I cannot check, but I think that either there is a setting for audio description, or it depends on which audio channel you have selected. Either way, I think that this is accessed via the on-screen display (OSD) when video is playing. Press the INFO button and explore all of the settings that you can access from there (press UP, DOWN, LEFT, RIGHT, and OK to access the different sub-menus).

    -- from CyberSimian in the UK
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,495
    Likes Received:
    717
    Ratings:
    +1,201 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    The Audio Description is definitely selectable via the OSD or Context menu, see the 1st and 2nd sceenshots, in this case German is the regular audio and the "mis" has audio description. If, however I select the Audio Description it plays but on restarting the vid (recorded from TV) it defaults back to the std. German. I have not found anywhere in the settings where you can change the audio default, except maybe in the LAV Splitter, see 3rd screenshot. Have you been playing with the LAV settings?
    4.jpg 3.jpg 5.jpg
     
    Last edited: January 1, 2019
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!