[solved] - Cannot get EPG populating in the UK

Discussion in 'General' started by kitenski, May 4, 2019.

  1. kitenski

    kitenski New Member

    Joined:
    May 4, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    I just migrated from MP1 to MP2 and all seems fine apart from the EPG isn't populating.

    **EDIT** now appears to be working with these settings - cant seem to delete the thread

    Screenshots of my settings below, I've tried crc on and off without any difference. I selected English UK in the language and that auto ticked all other languages.



    Any ideas please? Capture.PNG Capture1.PNG
     
    Last edited: May 4, 2019
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,788
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,410 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Sure, it will work. But with these settings your server PC will never go to sleep again. Tick only Freesat UK, untick all others and test if you get a complete EPG..
     
  4. kitenski

    kitenski New Member

    Joined:
    May 4, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    what do I change to ensure it sleeps?
     
  5. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,788
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,410 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    As I wrote above: Untick everything except 'Freesat'
     
  6. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,788
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,410 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
     
  7. kitenski

    kitenski New Member

    Joined:
    May 4, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    I have nothing labelled freesat to tick, I don't have a freesat system.
     
  8. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,788
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,410 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Look for it in the radio channel section.
     
  9. CyberSimian
    • Team MediaPortal

    CyberSimian Test Group

    Joined:
    June 10, 2013
    Messages:
    1,685
    Likes Received:
    558
    Gender:
    Male
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +985 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    From the screen shot posted by the original poster, it looks as though he has a Freeview setup (DVB-T/T2), and not a Freesat setup (DVB-S/S2).

    For Freeview, the recommendation is to use "BBC1" or "BBC1 HD" as the grabbing channel, and only that channel. Deselect all other TV channels and all radio channels. The following post gives full details (other settings are important too):

    Instructions To Get Broadcast EPG In UK

    Note: if you grab the EPG from all of the channels in your EPG, your HTPC is likely to spend all of its idle hours repeatedly grabbing the same EPG. This is what @HTPCSourcer was referring to when he said that your HTPC will never sleep with the settings that you showed in the screen shot. It may seem counter-intuitive, but in the UK you should grab from only one channel (with the related settings as specified in the linked post).

    -- from CyberSimian in the UK
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!