Can't play recorded programs

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by Johncmug, May 5, 2017.

  1. Johncmug

    Johncmug Portal Member

    Joined:
    November 23, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    A week or so ago I suddenly couldn't play recorded programs. I go to the recordings, select them to play it flashes and then back to the Recordings list. I am also (out of the blue ) having issues viewing live TV. Not sure if they are connected but for now, I'm trying to get the recordings to work.



    Any ideas? Thanks in advance!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hello

    Thanks for the log files (y)
    They show that MP is receiving an error/abort message from the playback engine almost immediately after trying to start playback:
    [2017-05-04 20:23:04,857] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - TSReaderPlayer: event:ErrorAbort param1:-2004353023 param2:0 param1:0x88880001 param2:0x0

    Unfortunately the error/abort message doesn't specify what's wrong or exactly where it's coming from. All I'm able to say is that it comes from one of the playback engine components (video renderer, audio renderer, codecs, splitter). With that in mind, I checked the splitter (TsReader) and video renderer log files. They don't seem to be the source of the error. Therefore I suspect the cause may be one of the LAV codecs.

    Please attach screenshots showing your LAV video and LAV audio configuration.
     
  4. Johncmug

    Johncmug Portal Member

    Joined:
    November 23, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Yes, it seems to abort as soon as it displays the first frame of video. Attached are the LAV video/audio configurations... Thank you for your assistance!!
     

    Attached Files:

  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
  6. Johncmug

    Johncmug Portal Member

    Joined:
    November 23, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Excellent, I hope that's it! I've been using both together for a while... but who knows, maybe Avast just provided an update.

    Pretty sure I actually read through the beginning of that thread but didn't read through to the resolution. Shame on me! I'll give it a shot tonight and report back. Thanks again!
     
  7. Johncmug

    Johncmug Portal Member

    Joined:
    November 23, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I uninstalled Avast and installed Avira. Rebooted and tried playing recordings. No luck. However, in the initial post, I mentioned I had two problems... can't play recordings and live TV no longer works. Uninstalling Avast fixed live TV... except there was no audio. I closed mediaportal and opened up an mp3 on the pc and there was no Audio. I went to my audio settings and noticed there are now 4 devices name 'TOSHIBA-TV', Intel(R) Display Audio. I tested the default and nothing. I tested the other 3 and they worked. I disabled all but one and made one of the devices my default. Eureka!!! I opened Mediaportal and tried live TV... Success! Video and Audio. I tried recordings and it worked as well.

    Thanks so much for your help! Not sure how I got 4 Audio devices... probably some sort of automatic update.
     

    Attached Files:

    • Audio.jpg
      Audio.jpg
      File size:
      64.3 KB
      Uploaded:
      May 5, 2017
      Views:
      42
  8. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Sounds like a combination of problems there - Avast + the audio thing.
    Thanks for reporting your solution. :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!